Μαραθοκεφτέδες

Τα μυστικά των Chef

Η κυκλαδίτικη ομορφιά, όλη η γεύση και τα αρώματα «κλεισμένα» σε ένα κεφτεδάκι… νηστίσιμο, vegan, πολύ νόστιμο που γίνεται πανεύκολα. Ο μάραθος είναι αρωματικό βότανο υψηλής διατροφικής αξίας, εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών. Επιπλέον είναι και αφροδισιακό.

Εμείς προτείνουμε για ακόμα περισσότερη νοστιμιά να αντικαταστήσετε το ψωμί, με παξιμαδάκια επτάζυμα γλυκανίσου, που επίσης θα βρέξετε.

Επική γεύση… καλοκαιρινή

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά Χρόνος τηγανίσματος 5-6 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μαραθοκεφτέδες

Υλικά για 4 άτομα

1 χούφτα φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο

1 ποτήρι κρασιού ούζο

Αλεύρι όσο «πάρει»

Λίγο νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής  

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον μάραθο, τα κρεμμύδια, το ψωμί καλά στυμμένο, το ούζο, το αλάτι, τα πιπέρια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τόσο νερό και αλεύρι ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το χυλό στο ελαιόλαδο, που έχει ζεσταθεί πολύ.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα για 5 λεπτά περίπου.

Αραδιάζουμε τους μαραθοκεφτέδες πάνω σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με μια sauce γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Συνταγή: Eιρήνη Ζουγανέλη, private cheffe Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !