Μαραθοκεφτέδες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η κυκλαδίτικη ομορφιά, όλη η γεύση και τα αρώματα «κλεισμένα» σε ένα κεφτεδάκι… νηστίσιμο, vegan, πολύ νόστιμο που γίνεται πανεύκολα. Ο μάραθος είναι αρωματικό βότανο υψηλής διατροφικής αξίας, εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών. Επιπλέον είναι και αφροδισιακό.

Εμείς προτείνουμε για ακόμα περισσότερη νοστιμιά να αντικαταστήσετε το ψωμί, με παξιμαδάκια επτάζυμα γλυκανίσου, που επίσης θα βρέξετε.

Επική γεύση… καλοκαιρινή

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά Χρόνος τηγανίσματος 5-6 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μαραθοκεφτέδες

Υλικά για 4 άτομα

1 χούφτα φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο

1 ποτήρι κρασιού ούζο

Αλεύρι όσο «πάρει»

Λίγο νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής  

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον μάραθο, τα κρεμμύδια, το ψωμί καλά στυμμένο, το ούζο, το αλάτι, τα πιπέρια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τόσο νερό και αλεύρι ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το χυλό στο ελαιόλαδο, που έχει ζεσταθεί πολύ.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα για 5 λεπτά περίπου.

Αραδιάζουμε τους μαραθοκεφτέδες πάνω σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με μια sauce γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Συνταγή: Eιρήνη Ζουγανέλη, private cheffe Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !