Μαραθοκεφτέδες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η κυκλαδίτικη ομορφιά, όλη η γεύση και τα αρώματα «κλεισμένα» σε ένα κεφτεδάκι… νηστίσιμο, vegan, πολύ νόστιμο που γίνεται πανεύκολα. Ο μάραθος είναι αρωματικό βότανο υψηλής διατροφικής αξίας, εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών. Επιπλέον είναι και αφροδισιακό.

Εμείς προτείνουμε για ακόμα περισσότερη νοστιμιά να αντικαταστήσετε το ψωμί, με παξιμαδάκια επτάζυμα γλυκανίσου, που επίσης θα βρέξετε.

Επική γεύση… καλοκαιρινή

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά Χρόνος τηγανίσματος 5-6 λεπτά / Πολύ εύκολο

Μαραθοκεφτέδες

Υλικά για 4 άτομα

1 χούφτα φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, βρεγμένο

1 ποτήρι κρασιού ούζο

Αλεύρι όσο «πάρει»

Λίγο νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής  

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον μάραθο, τα κρεμμύδια, το ψωμί καλά στυμμένο, το ούζο, το αλάτι, τα πιπέρια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τόσο νερό και αλεύρι ώστε να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το χυλό στο ελαιόλαδο, που έχει ζεσταθεί πολύ.

Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα για 5 λεπτά περίπου.

Αραδιάζουμε τους μαραθοκεφτέδες πάνω σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με μια sauce γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Συνταγή: Eιρήνη Ζουγανέλη, private cheffe Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !