Μάθε να ψωνίζεις ρούχα και αξεσουάρ πιο έξυπνα

Tips

Δεν είναι λίγες οι φορές που, ενώ ξεκινάμε να αγοράσουμε κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ που έχουμε ανάγκη, όταν επισκεπτόμαστε τα μαγαζιά  παρασυρόμαστε από την μεγάλη ποικιλία και καταλήγουμε να αγοράζουμε κάτι τελείως διαφορετικό ή να επιστρέφουμε με πολλά περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε ή αντέχει η τσέπη μας.

Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές τα αντικείμενα που ψωνίζουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αγορασμένα κάπως βιαστικά και επιπόλαια και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας ούτε ταιριάζουν ιδιαίτερα στην γκαρνταρόμπα μας.

Το αποτέλεσμα; Να μαζεύουμε στη  ντουλάπα μας ένα σωρό πράγματα αταίριαστα μεταξύ τους και να καταλήγουμε να τα φοράμε σπάνια και με περιορισμένους συνδυασμούς.

Τί κάνουμε λοιπόν; Ας δούμε μερικά tips που θα μας βοηθήσουν να προβαίνουμε σε σωστές και έξυπνες αγορές ρούχων και αξεσουάρ που θα χαιρόμαστε εμείς και όχι η ντουλάπα μας.

  1. Εφοδιαζόμαστε πλήρως με τα κλασσικά κομμάτια που πάνε με όλα. Τί εννοούμε; Μαύρο παντελόνι σε κάθε μήκος και φάρδος, μπλε τζιν φαρδύ και στενό, λευκό πουκάμισο, μαύρες τσάντες για κάθε περίσταση, απλές μονόχρωμες φούστες και φορέματα σε διάφορα μήκη-χρώματα και για διάφορες περιστάσεις, μαύρα παπούτσια καθημερινά και επίσημα, μονόχρωμα πανωφόρια σε απλή γραμμή.
  2. Αγοράζουμε κομμάτια που ταιριάζουν στη γραμμή, στο στυλ και στα χρώματά μας. Υπάρχουν φορές που παρασυρόμαστε και αγοράζουμε κομμάτια που νιώθουμε πως θα τολμήσουμε να φορέσουμε αλλά τελικά η μόνη φορά που τα βλέπουμε φορεμένα πάνω μας είναι στο δοκιμαστήριο του καταστήματος. Για αυτό, πριν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε αγορά, ακόμα και ενός φθηνού ρούχου, πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι νιώθουμε άνετα και θα το φορέσουμε. Εν ολίγοις εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και αποφεύγουμε τις παρορμητικές αγορές.
  3. Αποφασίζουμε τί θέλουμε να ψωνίσουμε προτού βγούμε στα μαγαζιά. Αφού προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας σε ρούχα και αξεσουάρ, ξεκινάμε για τα μαγαζιά με την απόφαση να αγοράσουμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε και τίποτα παραπάνω.
  4. Αγοράζουμε κομμάτια που συνδυάζονται εύκολα. Όσο και αν μας εντυπωσιάσει ένα ρούχο ή αξεσουάρ, πριν το κάνουμε δικό μας είναι απαραίτητο να σκεφτούμε αρκετούς πιθανούς συνδυασμούς του με τα ρούχα που ήδη διαθέτουμε. Διαφορετικά δεν θα καταφέρουμε να το χαρούμε όσο θα θέλαμε.
  5. Επενδύουμε σε επιλεγμένα ακριβά κομμάτια. Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε ένα ποιοτικό και πιο ακριβό κομμάτι, όπως ένα μπουφάν, μία τσάντα ή ένα παντελόνι που θα το χαιρόμαστε για πολλά χρόνια από το να αγοράσουμε πολλά κομμάτια κατώτερης ποιότητας που ενδέχεται να φθαρούν γρήγορα ή να χάσουν τη φόρμα τους με το πλύσιμο. Φυσικά, επιλέγουμε να επενδύσουμε σε πιο διαχρονικά σχέδια και χρώματα ώστε να μπορούμε να τα φοράμε άνετα για πολύ καιρό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !