Νηστίσιμα μεθυσμένα μπισκότα με λουκούμι  

Tips

H Bάσω πάντα φτιάχνει υγιεινά φαγητά και γλυκά, χωρίς βούτυρο και λίγη ζάχαρη, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι είναι γιατρός αλλά και γευσιγνώστρια με προδιαγραφές … αφού έμενε πολλά χρόνια στην Ιταλία.

Τα γεμιστά μπισκότα με λουκούμι θα τα λατρέψετε γιατί έχουν άρωμα ιδιαίτερο και γεύση μοναδική.

Το σίγουρο είναι ότι θα τα λατρέψουν και οι vegan και οι vegetarian φίλοι μας.

Μια ακόμα επιλογή είναι να τα φτιάξουμε με την ίδια ζύμη αλλά γεμιστά με μαύρη σοκολάτα…

Νηστίσιμα μεθυσμένα μπισκότα με λουκούμι

Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

25 λουκουμάκια μπουκιές διαφόρων αρωμάτων

1 κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Μισή κούπα κονιάκ ή λευκό κρασί

1/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

2 κάψουλες βανιλίνης

Ξύσμα από βιολογικό πορτοκάλι

3 ½ κούπα αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αλλάξει χρώμα και να πήξει ελαφρά.

Ρίχνουμε το κονιάκ ή το κρασί και το ξύσμα.

Προσθέτουμε βροχηδόν το μείγμα αλεύρου και ζυμώνουμε απαλά.

Αφήνουμε τη ζύμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί και κόβουμε μπαλάκια ζύμης.

Βάζουμε το κάθε μπαλάκι στην παλάμη μας και τα ανοίγουμε με το χέρι μας.

Στη μέση βάζουμε από ένα λουκουμάκι και κλείνουμε πάλι σε μπαλάκι.

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 30 λεπτά.

Μόλις βγουν από το φούρνο τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !