Οι  γλυκοπατάτες  θέλουν τρόπο…

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Από τον Kωνσταντίνο Συντάκα, executive chef

Οι γλυκοπατάτες είναι υπερτροφή και γίνονται ψητές, βραστές, πουρέ ή ακόμα και γλυκό.

Πλένονται πολύ καλά για να φύγουν τα χώματα και τις ψήνουμε ολόκληρες  στο φούρνο με την φλούδα τους ή κομμένες σε φέτες.

Το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο, μια που οι γλυκοπατάτες ψήνονται χωρίς πολλά υγρά. Έτσι προστατεύονται για να μην καούν.

Αν θέλουμε μπορούμε να τις κόψουμε σε χοντρές φέτες και τις ψήνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και με ένα σπρέι τις «περνάμε» με ελαιόλαδο ή καλύτερα με το πολύτιμο αγουρέλαιο.

Ξεσκεπάζουμε για να ροδίσουν 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Για αρμονία γευστική

Αγουρέλαιο, ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη, τζίντζερ και για τους μη vegan καπνιστό τυρί τριμμένο, καπνιστό μπέικον και εκλεκτό βούτυρο.

Το μέγεθος μετράει

Αν θέλουμε να ψήσουμε τις γλυκοπατάτες ολόκληρες στο φούρνο ή στη κατσαρόλα επιλέγουμε γλυκοπατάτες που έχουν το ίδιο μέγεθος περίπου, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Γλυκοπατάτες στο φούρνο ή στη χόβολη

Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 190ο C για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά ή τις ψήνουμε και στη χόβολη.

Για να δούμε αν ψήθηκαν καλά θα τις τρυπήσουμε με το πιρούνι.

Όπως είναι ζεστές μπορούμε να τις κόψουμε στη μέση και να βάλουμε αρωματικά ή καπνιστό τυρί τριμμένο και τις ξανακλείνουμε για να αναδυθούν τα αρώματα, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και απολαμβάνουμε μια υγιεινή γευστική δημιουργία.

Πουρέ με μια πρέζα κανέλα Κεϋλάνης

Κόβουμε τις φουρνιστές γλυκοπατάτες στη μέση και με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα που με αυτή φτιάχνουμε έναν απίθανο πουρέ που συνοδεύει τα γιορτινά πουλερικά και το κρέας. Πασπαλίζουμε με μια πρέζα κανέλα, που χαρίζει μια νότα εξωτική.

Φτιάχνουμε ένα πανεύκολο γλυκάκι

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. Πασπαλίζουμε με κανέλα Κεϋλάνης και περιλούζουμε με μέλι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καρύδια ή φουντούκια.

Έτοιμο το γλυκάκι μας και είναι superfood, ιδανικό για τους vegetarian και τα παιδιά.

Φτιάχνουμε ακόμα και τσιπς τραγανά

Πλένουμε  καλά τις γλυκοπατάτες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε  τη φλούδα σε κομμάτια και φτιάχνουμε τραγανά τσιπς στο τηγάνι…

Προηγούμενο άρθροΜακαρονάδα «τσουχτή»
Επόμενο άρθροΠίτα Κολοκύθας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Πως θα βοηθήσουμε έναν φίλο να «φύγει» από μια τοξική σχέση;

H δύσκολη εποχή που ζούμε δημιουργεί άγχος, αβεβαιότητα, κατάθλιψη και κάποιες φορές περίεργες συμπεριφορές. Δίπλα μας υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη στήριξή μας προκειμένου...

Γιορτινό Βελουτέ με κουνουπίδι με σχοινόπρασο

Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε ό,τι πιο ζεστό και αγαπησιάρικο, στο χρώμα του χιονιού και υφή βελούδινη. Εθιμικά προσφέρεται στις γιορτές στη Γαλλία και...

Ραβανί με μαστίχα και σάλτσα κόκκινη φρουτένια

Ένα γλυκό παραδοσιακό στην τέλεια έκφανσή του. Η Μαρίνα μας χαρίζει το επτασφράγιστο μυστικό με το αρωματικό σιρόπι και τον τρόπο σιροπιάσματος που κάνει...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !