Πανεύκολο γλυκάκι με αμύγδαλο και ινδοκάρυδο

Tips

Ένα γλυκάκι πειρασμός … γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε. Είναι νόστιμο και σίγουρα με λιγότερες θερμίδες από τα γνωστά γλυκάκια με τις κρέμες γάλακτος.

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές είναι από τα γλυκάκια μπουκίτσες που μπορούμε να έχουμε πάντα στο σπίτι για την οικογένεια ή να τα προσφέρουμε σαν δώρο στους δικούς μας ανθρώπους μέσα σε ένα όμορφο ξύλινο ή μεταλλικό ή ακόμα και κρυστάλλινο δοχείο.

 Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Πανεύκολο γλυκάκι με αμύγδαλο και ινδοκάρυδο

Από τη Βάσω Κατσαρού-Γιαννοπούλου γιατρό και ευρηματική μαγείρισσα

 Υλικά για 22 κομμάτια

200γρ αμυγδαλόψιχα άψητη και αποφλοιωμένη

100γρ ινδοκάρυδο, τριμμένο

30 γρ ζάχαρη άχνη

2 αυγά

2 βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι

 Προαιρετικά

3-4 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου ή πικραμύγδαλου

 Για το φινίρισμα  

Έξτρα ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής

 Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες, το άρωμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα χωρίς να γίνει σκόνη.

Πλάθουμε τα γλυκάκια σε ότι σχήμα θέλουμε, εμείς τα κάναμε σαν μπαλάκια.

Τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν περισσέψουν κάποια γλυκάκια τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί και διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !