To φθινόπωρο τα μανιτάρια είναι στα καλύτερά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι τα μανιτάρια είναι μια υπερτροφή, αφού ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι από τις τροφές που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας, γιατί το φθινόπωρο ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από ενδυνάμωση.
Ο διακεκριμένος chef Κώστας Γεωργατζάς είναι εξειδικευμένος στη διατροφή “Good Mood Food” που ενδυναμώνει τον οργανισμό, ανεβάζει τη διάθεση και διώχνει το stress.
Τα μανιτάρια βρίσκονται παντού φρέσκα ή ακόμα και αποξηραμένα…
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο
Μανιτάρια … superfood
Από τον Κώστα Γεωργατζά, executive chef expert “Good Mood Food”
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ μανιτάρια άγρια
300 γρ μανιτάρια Portobello
200 γρ μανιτάρια πλευρώτους
100 γρ αποξηραμένα Porcini
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
50 ml παλαιωμένο βαλσάμικο
30 γρ σταφίδες μαύρες
30 γρ. κουκουνάρι
1/3 ματσάκι σχοινόπρασο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
50 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
Σταγόνες λάδι τρούφας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το φινίρισμα
Φύλλα ρόκας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 30 εκ. βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στην συνεχεία συμπληρώνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα προσθέτοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και «σβήνουμε» τα μανιτάρια με παλιωμένο βαλσάμικο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε 2 λεπτά σερβίρουμε σε πιάτο, ραντίζουμε με σταγόνες λάδι τρούφας και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φινίρουμε το πιάτο με φύλλα ρόκας.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε να είναι το πιάτο μας vegan αφαιρούμε το τυρί.