Πώς θα κρατήσουμε ζεστά τα πόδια μας τη νύχτα

Tips

Έχουμε φορέσει τις πιο ζεστές πιτζάμες μας, είμαστε σκεπασμένοι με το πιο ζεστό μας πάπλωμα, έχουμε ανάψει τη θέρμανση στο φουλ  αλλά, τα πόδια μας είναι ακόμα παγωμένα;

Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, ειδικά στις γυναίκες, που έχουν  περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κρύα πόδια και να …ταλαιπωρούν και τους συντρόφους τους στο κρεβάτι. Τα κρύα πόδια μπορεί να οφείλονται σε ιατρικούς λόγους όπως η κακή κυκλοφορία ή να οφείλονται απλά στο κρύο.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να κρατήσουμε τα πόδια μας ζεστά κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Ας δούμε τί μπορούμε να κάνουμε:

Φοράμε μάλλινες κάλτσες

Τα μάλλινα υφάσματα είναι κακοί αγωγοί της θερμότητας. Έτσι, αν φορέσουμε μάλλινες κάλτσες η θερμότητα του σώματός μας δεν θα διαρρεύσει προς τα έξω αλλά θα παραμείνει στα πόδια μας.  Για επιπλέον θερμότητα, ζεσταίνουμε τις κάλτσες μας στο καλοριφέρ πριν τις φορέσουμε και βεβαιωνόμαστε ότι είναι χαλαρές και δεν σφίγγουν το πόδι μας, καθώς οι σφιχτές κάλτσες εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να κρυώνουν τα πόδια μας.

Κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο ή ποδόλουτρο πριν ξαπλώσουμε

Το ζεστό νερό θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των ποδιών με αποτέλεσμα να παραμείνουν ζεστά κάτω από τα σκεπάσματα.

Κινούμαστε

Το περπάτημα και η άσκηση  βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τονώνουν τους μύες με αποτέλεσμα τα πόδια να παραμένουν ζεστά.

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, τα χέρια και τα πόδια μας γίνονται πιο κρύα καθώς το δέρμα μας ξηραίνεται και αδυνατεί να διατηρήσει τη θερμότητα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !