Σούπα καρότου με άγρια μανιτάρια

Tips

Μια ωραία σούπα με χρώμα της δημιουργίας που μπορείτε να προσφέρετε σε ένα γιορτινό δείπνο. Για ένα τουίστ διαφορετικό τη σερβίρετε ακόμα και σε φλιτζάνι του τσαγιού ή μικρή κούπα. Μια σούπα που θα εκτιμήσουν οι vegan και vegetarian φίλοι αρκεί να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με φυτική κρέμα και το βούτυρο με ελαιόλαδο.

Είναι πολύ νόστιμη και θρεπτική … αφού ξεχειλίζει από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ένα πιάτο ενδυνάμωσης για τον οργανισμό μας, που έχει ξεφύγει λίγο στις εορτές…

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σούπα καρότου με άγρια μανιτάρια

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe «Aμαδρυάδες» Διχώρι

Υλικά  για 4 άτομα 

1 κιλό καρότα

150 γρ. πατάτες

1 ½  λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

60 γρ. φρέσκο τζίντζερ, σε φέτες

100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

40 γρ βούτυρο εκλεκτό  82 %

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Ελαιόλαδο εκλεκτό

150 γρ. άγρια μανιτάρια, άλμης ή φρέσκα

1-2 κλαράκια σχινόπρασο ή φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 αυγά, βραστά

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το καρότο και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να «κάψει» και σοτάρουμε το καρότο και την πατάτα. Προσθέτουμε το τζίντζερ.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών.

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλάτι ή πιπέρι.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Παράλληλα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο τα άγρια μανιτάρια και τα σβήνουμε με λίγο κρασί ή brandy.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη σούπα, σε μια μεριά βάζουμε ένα μπουκέτο μανιτάρια, μισό αυγό και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !