Τα 3 σημεία στο σπίτι που μπορούμε να οργανώσουμε και να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το σπίτι είναι πιο όμορφο όταν είναι καθαρό και τακτοποιημένο, άσχετα αν κάποιες φορές μας είναι πιο ξεκούραστο να επικρατεί για μερικές μέρες λίγο χάος.

Σπίτι όμως δεν είναι μόνο «ό,τι βλέπει η πεθερά». Κάθε σημείο του σπιτιού, όπως η ντουλάπα, το φαρμακείο, το ντουλάπι με τα μπαχαρικά, ακόμη και το ψυγείο, όταν είναι τακτοποιημένα, όχι απλώς είναι όμορφα, αλλά διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητά μας.

Μπαχαρικά

Βγάλτε έξω από το ντουλάπι ή το συρτάρι όλα τα μπαχαρικά. Είτε συσκευασμένα, είτε ξαναγεμισμένες συσκευασίες, η μέση διάρκεια ζωής των μπαχαρικών είναι τέσσερα χρόνια. Αν υπάρχουν ξεχασμένα μπαχαρικά περισσότερα χρόνια, τα πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς δεν θα έχουν καμία απολύτως γεύση, ούτε και πρόκειται να αρωματίσουν το φαγητό μας.

Μάλιστα, μπαχαρικά όπως το κάρδαμο και η κανέλα, χάνουν πολύ πιο γρήγορα τα αρώματά τους, κάτι που γίνεται πολύ αισθητό στη διαφορά της γεύσης που μπορεί να έχουν τα τσουρέκια που φτιάχνουμε τα επόμενα χρόνια.

Σε περίπτωση που δεν είναι η αρχική συσκευασία και την έχουμε γεμίσει από μπαχαρικό που αγοράσαμε σε πλαστικό σακουλάκι, καλό θα ήταν να κολλήσουμε μία ετικέτα στη βάση της συσκευασίας  και μην ξεχάσετε να γράψετε την ημερομηνία.

Φαρμακείο

Και σε αυτήν την περίπτωση, αδειάστε όλο το περιεχόμενο και συγκεντρώστε τα φάρμακα σε ένα σημείο.

Τα περισσότερα φάρμακα όταν λήγουν, χάνουν τη δράση τους.

Όσα φάρμακα απομείνουν ομαδοποιήστε ανάλογα με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείται και βάλτε σε ξεχωριστό σημείο αντισηπτικά, γάζες και τα τραυμαπλάστ κ.λπ.

Καλό θα είναι, όσα έχουν λήξει και τα πετάξουμε, να τα αντικαταστήσουμε σε περίπτωση που είναι φάρμακα εκτάκτου ανάγκης.

Ψυγείο

Ειδικά το καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό ένα καθαρό και τακτοποιημένο ψυγείο, καθώς όσο περισσότερο παραμένει ανοιχτή η πόρτα όταν αναζητάμε τρόφιμα ή ποτά που είναι «κρυμμένα» το ένα πίσω από το άλλο, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει.

Και φυσικά όσο περισσότερη ψύξη χάνει, τόσο πιο σύντομα χρονικά αλλοιώνονται τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι μέσα.

Για αρχή αδειάζουμε τελείως τη συντήρηση του ψυγείου. Πετάμε όλα τα ληγμένα τρόφιμα που θα βρούμε στα σκουπίδια.

Βγάζουμε συρτάρια και ράφια και οτιδήποτε άλλο αφαιρείται και τα πλένουμε. Εάν τα ράφια είναι πολύ μεγάλα για το νεροχύτη, μπορούμε να τα πλύνουμε στην μπανιέρα. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά ή τα σκουπίζουμε.

Καθαρίζουμε το εσωτερικό του με ένα βρεγμένο πανί στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ξίδι για να σκοτώσει τα βακτήρια που τυχόν υπάρχουν. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ξαναβάζουμε μέσα τα στεγνά ράφια και τα συρτάρια.

Καθαρίζουμε τα βαζάκια, τα μπουκάλια είτε πλαστικά είτε γυάλινα και οτιδήποτε άλλο έχουμε αφαιρέσει και τα στεγνώνουμε.

Τέλος, καθαρίζουμε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με υγρή πετσέτα, και αν σε κάποια σημεία είναι πολύ λερωμένες, χρησιμοποιούμε σφουγγάρι με απορρυπαντικό και σκουπίζουμε μετά με την υγρή πετσέτα, ώστε να «ξεπλυθεί».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !