Τα 3 σημεία στο σπίτι που μπορούμε να οργανώσουμε και να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη

Tips

Το σπίτι είναι πιο όμορφο όταν είναι καθαρό και τακτοποιημένο, άσχετα αν κάποιες φορές μας είναι πιο ξεκούραστο να επικρατεί για μερικές μέρες λίγο χάος.

Σπίτι όμως δεν είναι μόνο «ό,τι βλέπει η πεθερά». Κάθε σημείο του σπιτιού, όπως η ντουλάπα, το φαρμακείο, το ντουλάπι με τα μπαχαρικά, ακόμη και το ψυγείο, όταν είναι τακτοποιημένα, όχι απλώς είναι όμορφα, αλλά διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητά μας.

Μπαχαρικά

Βγάλτε έξω από το ντουλάπι ή το συρτάρι όλα τα μπαχαρικά. Είτε συσκευασμένα, είτε ξαναγεμισμένες συσκευασίες, η μέση διάρκεια ζωής των μπαχαρικών είναι τέσσερα χρόνια. Αν υπάρχουν ξεχασμένα μπαχαρικά περισσότερα χρόνια, τα πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς δεν θα έχουν καμία απολύτως γεύση, ούτε και πρόκειται να αρωματίσουν το φαγητό μας.

Μάλιστα, μπαχαρικά όπως το κάρδαμο και η κανέλα, χάνουν πολύ πιο γρήγορα τα αρώματά τους, κάτι που γίνεται πολύ αισθητό στη διαφορά της γεύσης που μπορεί να έχουν τα τσουρέκια που φτιάχνουμε τα επόμενα χρόνια.

Σε περίπτωση που δεν είναι η αρχική συσκευασία και την έχουμε γεμίσει από μπαχαρικό που αγοράσαμε σε πλαστικό σακουλάκι, καλό θα ήταν να κολλήσουμε μία ετικέτα στη βάση της συσκευασίας  και μην ξεχάσετε να γράψετε την ημερομηνία.

Φαρμακείο

Και σε αυτήν την περίπτωση, αδειάστε όλο το περιεχόμενο και συγκεντρώστε τα φάρμακα σε ένα σημείο.

Τα περισσότερα φάρμακα όταν λήγουν, χάνουν τη δράση τους.

Όσα φάρμακα απομείνουν ομαδοποιήστε ανάλογα με τη συχνότητα που τα χρησιμοποιείται και βάλτε σε ξεχωριστό σημείο αντισηπτικά, γάζες και τα τραυμαπλάστ κ.λπ.

Καλό θα είναι, όσα έχουν λήξει και τα πετάξουμε, να τα αντικαταστήσουμε σε περίπτωση που είναι φάρμακα εκτάκτου ανάγκης.

Ψυγείο

Ειδικά το καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό ένα καθαρό και τακτοποιημένο ψυγείο, καθώς όσο περισσότερο παραμένει ανοιχτή η πόρτα όταν αναζητάμε τρόφιμα ή ποτά που είναι «κρυμμένα» το ένα πίσω από το άλλο, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει.

Και φυσικά όσο περισσότερη ψύξη χάνει, τόσο πιο σύντομα χρονικά αλλοιώνονται τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι μέσα.

Για αρχή αδειάζουμε τελείως τη συντήρηση του ψυγείου. Πετάμε όλα τα ληγμένα τρόφιμα που θα βρούμε στα σκουπίδια.

Βγάζουμε συρτάρια και ράφια και οτιδήποτε άλλο αφαιρείται και τα πλένουμε. Εάν τα ράφια είναι πολύ μεγάλα για το νεροχύτη, μπορούμε να τα πλύνουμε στην μπανιέρα. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά ή τα σκουπίζουμε.

Καθαρίζουμε το εσωτερικό του με ένα βρεγμένο πανί στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο ξίδι για να σκοτώσει τα βακτήρια που τυχόν υπάρχουν. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ξαναβάζουμε μέσα τα στεγνά ράφια και τα συρτάρια.

Καθαρίζουμε τα βαζάκια, τα μπουκάλια είτε πλαστικά είτε γυάλινα και οτιδήποτε άλλο έχουμε αφαιρέσει και τα στεγνώνουμε.

Τέλος, καθαρίζουμε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με υγρή πετσέτα, και αν σε κάποια σημεία είναι πολύ λερωμένες, χρησιμοποιούμε σφουγγάρι με απορρυπαντικό και σκουπίζουμε μετά με την υγρή πετσέτα, ώστε να «ξεπλυθεί».

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !