Τί να κάνω το φύλλο που περίσσεψε;

Tips

Δεν είναι λίγες οι φορές που φτιάχνοντας μια πίτα ή ένα γλυκό ταψιού χρησιμοποιούμε λιγότερο φύλλο από όσο έχουμε στη διάθεσή μας. Έτσι στο τέλος προβληματιζόμαστε για το τί θα κάνουμε με το περίσσευμα. Όπως έχουμε ξαναπεί, τίποτα δεν πετιέται. Τόσο για την προστασία της τσέπης μας όσο και για τη διαφύλαξη των πόρων του πλανήτη μας κάνουμε οικονομία στα τρόφιμα και προσπαθούμε να τα αξιοποιούμε στο έπακρο.  Ας δούμε λοιπόν τί μπορούμε να κάνουμε .

Φύλλο κρούστας και φύλλο μπακλαβά

  1. Κόβουμε τα φύλλα σε τυχαία κομμάτια, τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τσαλακωτά και ακατάστατα και ρίχνουμε από πάνω μίγμα από γάλα, τυριά και αυγά ώσπου να σκεπαστούν τα φύλλα. Στη συνέχεια ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα. Πάνω στην ίδια στρώση φύλλων μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο μίγμα, όπως μπεσαμέλ με κασέρι και βραστή γαλοπούλα ή σπανάκι. Ακόμα, μπορούμε να επιλέξουμε μια γλυκιά κρέμα π.χ. μίγμα γαλατόπιτας.
  2. Κόβουμε ένα κομμάτι σκληρής φέτας τετράγωνο, το τυλίγουμε με το φύλλο σαν φάκελο και το τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Φύλλο σφολιάτας

  1. Το φύλλο σφολιάτας που θα μας περισσέψει μπορούμε να το κόψουμε σε μικρούς κύκλος και να φτιάξουμε έτσι βάσεις για πιτσάκια. Δεν ξεχνάμε, πριν αρχίσουμε να απλώνουμε τα υλικά, να κάνουμε μερικές τρύπες με πιρούνι στη ζύμη, για να μη φουσκώσει υπερβολικά.
  2. Κόβουμε τη σφολιάτα σε μικρά ισοσκελή τρίγωνα. Τοποθετούμε ένα λουκανικάκι στην πλατιά πλευρά και τυλίγουμε ρολάροντας. Ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 15 λεπτά. Εναλλακτικά, αντί για λουκάνικο αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού και τυλίγουμε

Σπιτικό φύλλο για πίτα

Το σπιτικό φύλλο για πίτα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μικρές πίτες που θα ψήσεις στο αντικολλητικό τηγάνι. Κόβεις τη ζύμη σε κυκλικά κομμάτια απλώνεις στη μισή μεριά τυρί ή σπανάκι, ανασηκώνεις την άλλη πλευρά και σκεπάζεις σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο. Πατάς τις άκρες για να σφραγίσει και ψήνεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !