Τι είναι το απεριτίφ;

Τα μυστικά των Chef

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο aperitif ή έχουμε προσκληθεί ένα aperitif. Τι σημαίνει όμως ακριβώς;

Η ετυμολογία προέρχεται από τη λατινική λέξη «aperire», που σημαίνει «ανοίγω». Το aperitif είναι το οινοπνευματώδες ποτό, που κανονικά πίνεται πριν από το φαγητό, για να μας «ανοίξει» την όρεξη και δένει αρμονικά με μεζεδάκια κρύα ή ζεστά.

Οι τύποι και οι επιλογές του aperitif είναι απεριόριστες, ξεκινώντας από το αυθεντικά ελληνικό ούζο, που τη θέση του τελευταία έχει πάρει το κρασί, το prosecco, τα κοκτέιλ και άλλα  οινοπνευματώδη. Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να το απολαμβάνουμε μόνον πριν το φαγητό…

Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τύπος κρασιού ;

Ένα δροσερό αρωματικό ροζέ αφρώδες ή μη, ένα λευκό ελληνικό ή ένα αφρώδες, ένα prosecco ή ένα κόκκινο.

Το κόκκινο που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι ελαφρύ και φρέσκο, ξηρό ή ημίξηρο.  Δεν πρέπει να έχει υψηλό βαθμό σε αλκοόλ και να έχει περάσει από βαρέλι, γιατί αυτή η διαδικασία βαραίνει τη γεύση αλλά και το σώμα.

Η θερμοκρασία ;

Να είναι δροσερό, όχι όμως παγωμένο.

Πάντως ένα aperitif δεμένο αρμονικά με μπουκίτσες είναι ότι καλύτερο για την παρέα με φίλους στην Αθήνα ή απολαμβάνοντας ένα ηλιοβασίλεμα σε κάποιο υπέροχο νησί της Ελλάδας… και όχι μόνον.

Άλλωστε το καλοκαίρι φθάνει…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !