Τηγανίζουμε ψαράκια και το σπίτι μοσχοβολά…

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Τα ψαράκια έχουν πολλά μυστικά για να είναι νόστιμα και τραγανά.

Ένα είναι το μυστικό για να μείνει το σπίτι ευωδιαστό.

Εμείς σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να μην αποφεύγετε να απολαμβάνετε τα ψαράκια ξεροψημένα και στο σπίτι.

Ας ξεκινήσουμε με τα πρώτα μυστικά.

Τα ψαράκια όπως οι γαύροι, οι σαρδέλες, οι κουτσομούρες, οι μαρίδες, η αθερίνα είναι πολύ νόστιμα και το τηγάνι τους πάει πολύ.

Τα μυστικά του τηγανίσματος

 Ζητάμε από το ιχθυοπωλείο να μας καθαρίσουν τα ψάρια, γιατί το καθάρισμά τους είναι πολύ μπελαλίδικο. Θυμηθείτε μόνον η αθερίνα δεν καθαρίζεται γιατί θα διαλυθεί.

Στο σπίτι τα πλένουμε καλά, τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, γιατί νοστιμίζει τα ψάρια.

Όπως είναι μέσα στο σουρωτήρι και αφού βάλουμε ένα μπολ από κάτω, για να μην τρέξουν τα νερά, αφήνουμε τα ψαράκια στο ψυγείο για  30 λεπτά.

Στο αλεύρι βάζουμε μια κουταλιά σιμιγδάλι και μπαχαρικά που αγαπάμε όπως καπνιστή πάπρικα, κάρδαμο, πιπέρια, θρούμπι και τα ανακατεύουμε.

Τα ψάρια αλευρώνονται 1 λεπτό πριν μπουν στο τηγάνι και τα τινάζουμε ελαφρά για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Επίσης θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι τα ψαράκια δεν πρέπει να καλύπτονται από το πολύ λάδι. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή και τα ρίχνουμε στο λάδι όταν κάψει καλά.

Για να γίνουν τραγανά πρέπει να καλύπτονται μέχρι τη μέση και η κάτω πλευρά τους να ακουμπά στον πάτο του τηγανιού. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόνον όταν τηγανιστεί η βάση τους και τα αφήνουμε για μισό λεπτό μόνον αν είναι μικρά. Στο σύνολο υπολογίζουμε 2 λεπτά τηγανίσματος.

Πως το σπίτι θα μείνει ευωδιαστό μετά το τηγάνισμα;

H αλήθεια είναι ότι αποφεύγουμε με κάθε τρόπο να τηγανίσουμε ψάρια στο σπίτι γιατί η άσχημη μυρωδιά του ψαριού περνάει παντού…

Έτσι περιμένουμε να απολαύσουμε τα τηγανητά ψάρια μόνον σε κάποια ψαροταβέρνα το καλοκαίρι.

Όμως υπάρχει ένα μυστικό που το έχω δοκιμάσει και λειτουργεί.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Την ώρα του τηγανίσματος βάζουμε δίπλα στο τηγάνι ένα μπρίκι με νερό και βάζουμε να βράσουν 2 ξυλάκια κανέλας και μια κουταλιά σκόνη κανέλας. Το άρωμα της κανέλας εξουδετερώνει την άσχημη μυρωδιά.

Στο υπόλοιπο σπίτι μπορούμε να βάλουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού ή λεμονιού μαζί με λίγο οινόπνευμα μέσα στο βαζάκι με τα sticks και κανείς δεν θα καταλάβει τι γίνεται στην κουζίνα σας…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !