Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί με τα παιδιά μας να δημιουργήσουμε εμείς τα στολίδια που θα διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Αρκεί να μαζέψουμε από τη φύση κλαράκια ξύλινα, μπουκετάκια από θάμνους. Η αλήθεια ότι ψάχναμε καιρό για κάτι πρωτότυπο και το έγκριτο site Côté Maison, μας βοήθησε πολύ και με τις φωτογραφίες του.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν… η τάση να δημιουργούμε εμείς τα στολίδια από φυσικά υλικά έχει κατακτήσει την Σκανδιναβία και κερδίζει συνεχώς νέους φίλους για λόγους οικονομίας αλλά και οικολογίας. Είναι και μια ευκαιρία να δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά μας.

Ένα χοντρό κλαράκι θα χρειαστεί και στις άκρες δένουμε σχοινί για να το κρεμάσουμε στον τοίχο. Δημιουργούμε με διάφορα υλικά, υπάρχουν και έτοιμα στεφανάκια που τα επενδύουμε με κομμάτια από κλαράκια ελιάς, πεύκου ή λεβάντες ή φύλλα ευκαλύπτου που μοσχομυρίζει κιόλας.

Χρησιμοποιούμε μπουκάλια σαν κηροπήγια και ανάβουμε κεριά που χαρίζουν ζεστασιά μοναδική. Στα μπουκάλια βάζουμε αν θέλουμε και αποξηραμένα φύλλα. Έτσι λοιπόν,, δημιουργούμε μία γωνία στο σπίτι με πολύ χρώμα και στυλ.

Στους περιπάτους μας στη φύση θα βρούμε αυτή την εποχή πάρα πολλά φυτά σε χρώματα μοναδικά. Κόβουμε ό,τι μας χρειάζεται και ρίχνουμε πάνω στα φύλλα λακ για τα μαλλιά και το αποτέλεσμα εκπλήσσει.

Είχατε ποτέ φανταστεί ότι ένα κλαρί που κρεμάμε ανάμεσα στο παράθυρο με σκοινάκια και διακοσμητικά θα χάριζε τέτοια ομορφιά … minimal και τόσο ξεχωριστή.

Ένα χοντρό κλαρί και σχοινάκια που μας επιτρέπουν να κρεμάσουμε κουτάκια με γλυκάκια ή μικροδωράκια που χαρίζουμε στους φίλους μας και τα παιδιά μας. Μπορούμε επάνω να βάλουμε αριθμούς, που αντιστοιχούν σε ημερομηνίες με τις ημέρες που μένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, και να κρύβουμε γλυκάκια ή δωράκια για τα παιδιά μας, το γνωστό ευρωπαϊκό έθιμο advent, που θα τα ενθουσιάσει.

Μία γιρλάντα με τα αποξηραμένα πορτοκάλια είναι ότι καλύτερο γιατί χαρίζουν και άρωμα όπως και η κανέλα ή κάποια μικρά κλαράκια αρωματικών μπορεί να δώσει ζωή ακόμα και σε έναν ολόλευκο τοίχο

      

Εξι κλαριά δεμένα με σχοινάκια δημιουργούν δύο τρίγωνα. Πάνω στο ένα έχουμε δεματάκια με λουλούδια, φύλλα, ακόμα και μπαχαρικά και το σκέτο απλά το στηρίζει. Στη βάση μπορούμε να ανάψουμε κεράκια για ξεχωριστή ζεστασιά.

Κλαράκια κομμένα σε διάφορα μεγέθη και δεμένα με σκοινί ανάμεσα δημιουργούν ένα πολύ fine αποτέλεσμα. Κρεμάμε διακοσμητικά και στην κορυφή αστέρι ξύλινο ή κεραμικό. Στη βάση βάζουμε ψηλά κεριά και δώρα τυλιγμένα με οικολογικό χαρτί σπάγκο ή κορδέλες και κλαράκια.

Αγοράζουμε διαφανή κουπάκια και φτιάχνουμε τα δικά μας κεριά που αγοράζουμε από τα ειδικά καταστήματα. Επιλέγουμε το άρωμα που αγαπάμε και ολογυρα στο στόμιο με σχοινί δένουμε το αγαπημένο μας αρωματικό φυτό για επιπλέον άρωμα.

Στα μπισκοτένια αστεράκια ή ανθρωπάκια, τα γνωστά μας Gingerbread ανοίγουμε μια τρύπα και περνάμε ένα χρωματιστό σπάγκο χοντρό και έχουμε την καλύτερη γιρλάντα.

Η πάνω σε ξύλο ρίχνουμε λίγο σπρέι με αφρό και κολλάμε gingerbread ταρανδάκια,  αστέρια ή δένδρα

Η τάση θέλει τα δώρα μας, κυρίως όταν πρόκειται για γλυκά να τυλίγονται όπως παλιά με ύφασμα και για διακοσμητικά αποξηραμένα πορτοκάλια αστεράκια

Μία γιρλάντα με ξύλινες μπαλίτσες περασμένες  σαν κομπολόι και στο ενδιάμεσο διακοσμητικά διάφορα, δεντράκια,  αστέρια είναι απίθανη..

Κουτιά στολίζουν κάθε γωνιά, τυλίγονται με κορδέλες οικολογικές και διακοσμούνται με κλαράκια και οτιδήποτε φυσικό μας αρέσει και κάποιες φορές κρύβουν δώρα για τους φίλους μας.

Ακόμα να ξεκινήσετε… καλή επιτυχία και του χρόνου

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !