To πολύτιμο αγουρέλαιο και οι χρήσεις του

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αγουρέλαιο είναι το ελαιόλαδο που παράγεται από τον άγουρο ακόμα καρπό ελιάς.

Ανήκει στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και είναι το ελαιόλαδο που προκύπτει από τη σύνθλιψη των ελαιών, που διατηρούν το πράσινο χρώμα τους.

Οι ελιές συλλέγονται πάντα με το χέρι μέσα στον Οκτώβριο και η μεταφορά τους και η επεξεργασία τους σε επιλεγμένα υπερσύγχρονα ελαιοτριβεία είναι άμεση με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.

Το όμορφο, λαμπερό πράσινο χρώμα του αγουρέλαιου οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου καρπού, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το αγουρέλαιο έχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτοί που γνωρίζουν δηλώνουν ότι είναι ότι πολυτιμότερο από το φαρμακείο.

Η γεύση του είναι πιο πικρή από αυτήν του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, είναι αρκετά πικάντικη, με έντονα φρουτώδη στοιχεία από τα αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.

Το αγουρέλαιο το χρησιμοποιούμε ωμό, για να ωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά και να απολαύσουμε τα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Στις σαλάτες είναι θεσπέσιο, στα βραστά και ψητά λαχανικά, στα ψητά ψάρια με λεμόνι και άγρια ρίγανη ανεβάζει τη γεύση και στη φάβα, το τζατζίκι, τη μελιτζανοσαλάτα και το χούμους δένει τόσο, μα τόσο αρμονικά.

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια Πολίτικα
Επόμενο άρθροΓίγαντες με τσίπουρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !