To πολύτιμο αγουρέλαιο και οι χρήσεις του

Τα μυστικά των Chef

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πουρές πατάτας σαν αφρός

Η καλή πατάτα, το εκλεκτό βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα κάνουν την διαφορά. Οι πατάτες που ταιριάζουν στον πουρέ είναι οι Νευροκοπίου...

Οι  γλυκοπατάτες  θέλουν τρόπο…

Από τον Kωνσταντίνο Συντάκα, executive chef Οι γλυκοπατάτες είναι υπερτροφή και γίνονται ψητές, βραστές, πουρέ ή ακόμα και γλυκό. Πλένονται πολύ καλά για να φύγουν...

Αγουρέλαιο είναι το ελαιόλαδο που παράγεται από τον άγουρο ακόμα καρπό ελιάς.

Ανήκει στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και είναι το ελαιόλαδο που προκύπτει από τη σύνθλιψη των ελαιών, που διατηρούν το πράσινο χρώμα τους.

Οι ελιές συλλέγονται πάντα με το χέρι μέσα στον Οκτώβριο και η μεταφορά τους και η επεξεργασία τους σε επιλεγμένα υπερσύγχρονα ελαιοτριβεία είναι άμεση με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.

Το όμορφο, λαμπερό πράσινο χρώμα του αγουρέλαιου οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου καρπού, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το αγουρέλαιο έχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτοί που γνωρίζουν δηλώνουν ότι είναι ότι πολυτιμότερο από το φαρμακείο.

Η γεύση του είναι πιο πικρή από αυτήν του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, είναι αρκετά πικάντικη, με έντονα φρουτώδη στοιχεία από τα αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.

Το αγουρέλαιο το χρησιμοποιούμε ωμό, για να ωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά και να απολαύσουμε τα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Στις σαλάτες είναι θεσπέσιο, στα βραστά και ψητά λαχανικά, στα ψητά ψάρια με λεμόνι και άγρια ρίγανη ανεβάζει τη γεύση και στη φάβα, το τζατζίκι, τη μελιτζανοσαλάτα και το χούμους δένει τόσο, μα τόσο αρμονικά.

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια Πολίτικα
Επόμενο άρθροΓίγαντες με τσίπουρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κεμπάπ Ανατολίτικο

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν...

Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η...

Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Ένα γλυκάκι πειρασμός. Μια μπουκίτσα σοκολάτας με φουντούκια, που δροσίζεται από το χυμό μανταρινιού. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και αρέσει πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι...

Smoothie Alexander

Όλες οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά που χαρίζουν δύναμη και ευεξία … σε ένα ποτήρι.  Πράσινο χρώμα της φύσης και αρώματα με εξωτική πινελιά καρύδας...

Αυστριακό Κasnocken

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !