To πολύτιμο αγουρέλαιο και οι χρήσεις του

Τα μυστικά των Chef

Αγουρέλαιο είναι το ελαιόλαδο που παράγεται από τον άγουρο ακόμα καρπό ελιάς.

Ανήκει στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και είναι το ελαιόλαδο που προκύπτει από τη σύνθλιψη των ελαιών, που διατηρούν το πράσινο χρώμα τους.

Οι ελιές συλλέγονται πάντα με το χέρι μέσα στον Οκτώβριο και η μεταφορά τους και η επεξεργασία τους σε επιλεγμένα υπερσύγχρονα ελαιοτριβεία είναι άμεση με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.

Το όμορφο, λαμπερό πράσινο χρώμα του αγουρέλαιου οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου καρπού, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το αγουρέλαιο έχει επίσης βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτοί που γνωρίζουν δηλώνουν ότι είναι ότι πολυτιμότερο από το φαρμακείο.

Η γεύση του είναι πιο πικρή από αυτήν του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, είναι αρκετά πικάντικη, με έντονα φρουτώδη στοιχεία από τα αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.

Το αγουρέλαιο το χρησιμοποιούμε ωμό, για να ωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά και να απολαύσουμε τα έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Στις σαλάτες είναι θεσπέσιο, στα βραστά και ψητά λαχανικά, στα ψητά ψάρια με λεμόνι και άγρια ρίγανη ανεβάζει τη γεύση και στη φάβα, το τζατζίκι, τη μελιτζανοσαλάτα και το χούμους δένει τόσο, μα τόσο αρμονικά.

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια Πολίτικα
Επόμενο άρθροΓίγαντες με τσίπουρο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !