Ξέρετε ότι τα παιχνίδια με τον σκύλο σας συμβάλλουν στην υγεία και την ευζωία του;

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Πρόσφατες μελέτες από έγκριτους κτηνιάτρους τονίζουν τη συμβολή του παιχνιδιού, στη ευζωία των τετράποδων φίλων μας.

Τα παιχνιδίσματα με το σκύλο μας, είναι εντελώς απαραίτητα για τη διατήρηση της σωματικής τους υγείας, την πνευματική τόνωση τους, την συμβολή τους στη διατήρηση της φόρμας τους.

Όταν παίζεται με το σκύλο σας εκείνος το απολαμβάνει, δεν περνά ώρες μελαγχολικές, δεν πλήττει και έτσι αποφεύγουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Θα περιμένει με ανυπομονησία την ώρα του παιχνιδιού, που θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, γιατί ο σκύλος μας αγαπά τη ρουτίνα. Έτσι θα έχουμε λιγότερες ζημιές στο σπίτι και τα παπούτσια μας δεν θα αποτελούν πια αντικείμενο ενδιαφέροντος…

Είναι επίσης σημαντικό ότι αυτές οι παιχνιδιάρικες στιγμές, ενδυναμώνουν τον δεσμό μεταξύ του ανθρώπου και σκύλου. Έτσι θα χαρίσετε μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ζωή στους πιστούς σας συντρόφους.

Γιατί λοιπόν είναι απαραίτητο να παίζουμε με τους τετράποδους φίλους μας;

Το παιχνίδι είναι βασικός παράγοντας στη ζωή του κουταβιού

Το παιχνίδι είναι σημαντικό για την εκπαίδευση του σκυλάκου μας. Αρχίζει να μαθαίνει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί.

Σκέφτεται το παιχνίδι και μέσα από αυτό θα φτιάξει τον εαυτό του, τη συμπεριφορά του.

Για το σκύλο μας το παιχνίδι μαζί μας είναι ένας σημαντικός τρόπος για να ανακαλύψει το ίδιο του το σώμα, τη δύναμή του, τις ικανότητές του.

Το τρέξιμο και το άλμα θα τον κάνουν να συνειδητοποιήσει τη δύναμη των ποδιών του, την κίνηση της ουράς και την ισορροπία του.

Το παιχνίδι για τα σκυλάκια ξεκινά λίγο μετά την γέννησή τους, αφού παίζει με τα αδέλφια, με την επίβλεψη της μαμάς του…

Η εκπαίδευση ξεκινά μέσα από το παιχνίδισμα

Τα σκυλάκια πολλές φορές θέλοντας να παίξουν δαγκώνουν πολύ δυνατά γιατί δεν ξέρουν τη δύναμη τους. Αν καταλάβουν από την αντίδρασή μας ότι μας πονάνε, τότε θα μάθουν να ελέγχουν τη δύναμη των σιαγόνων τους.

Το παιχνίδισμα θα του επιτρέψει να πλησιάζει και άλλα σκυλιά, ακόμα και μεγαλύτερα και θα αρχίσει να κοινωνικοποιείται. Το παιχνίδι με άλλα σκυλιά είναι διαφορετικό από ότι μαζί μας. Έχει τη μορφή κυνηγητού, κρυφτού, αλλά και μικρών τσακωμών επικράτησης.

Ακόμα και με τα αδέλφια τους, από κουταβάκια μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε ποιος είναι ο κυρίαρχος, ο αρχηγός της αγέλης…

Ποια η σημασία του παιχνιδιού για τα σκυλιά

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα σκυλιά δεν είναι πρόθυμα να παίξουν, αλλά εμείς μπορούμε να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν, να τα ξεσηκώνουμε.

Βέβαια παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας και να θυμάστε ότι για το παιχνίδι δεν τίθεται θέμα ηλικίας.

Σε κάποιους σκύλους επίσης αρέσει το μοναχικό παιχνίδι, αν και δεν είναι σύνηθες. Μπορεί όμως ένα παιχνίδι του να τον ενδιαφέρει τόσο πολύ, που δεν σας δίνει καν σημασία και προτιμά να παίζει μόνος του.

Εσείς όμως θα πρέπει να του δώσετε λίγο χρόνο και μετά να συνεχίσετε να τον παρακινείτε να παίξετε μαζί.

Γιατί πρέπει ο σκυλάκος σας να παίζει;

Το παιχνίδι συμβάλει στην καλή υγεία του

Η σωματική άσκησή του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα βοηθήσει να διατηρήσετε το σκυλί σας σε καλή φυσική κατάσταση, θα συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Θα διατηρήσει το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σε συνδυασμό με μια καλή ισορροπημένη διατροφή, το παιχνίδι θα επιτρέψει στον σκυλάκο σας να είναι δυνατός και χαρούμενος.

Το παιχνίδι μαζί σας ενδυναμώνει τη σχέση σας

Οι κοινές δραστηριότητες την ώρα του παιχνιδιού επιτρέπουν στο σκύλο σας να ενδυναμώσει το δεσμό που έχετε μεταξύ σας.

Το όποιο μοίρασμα μεταξύ σας και οι αναμνήσεις που ανακαλούνται είναι μόνον ωφέλιμο για τη σχέση σας και σίγουρα για την ευημερία του σκύλου σας.

Το παιχνίδι εκπαιδεύει

Το παιχνίδι σίγουρα παρέχει εκπαίδευση στο σκύλο σας, γιατί  μαθαίνει απλές εντολές, όπως να φέρει την μπάλα που του πετάξατε, να έρθει, να φύγει, να τρέξει ή να σταματήσει… Έτσι μαθαίνει τις νέες εντολές μέσα από το παιχνίδι.

Σημαντικό είναι να του θέσετε εσείς τα όρια και να τον μάθετε να μην τα ξεπερνά. Αν ο σκύλος σας φεύγει μακριά και δεν υπακούει, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να γυρίσει, τότε θα πρέπει να τον επιπλήξετε, για να συνειδητοποιήσει τα όριά του.

Εσείς θα πρέπει να έχετε τον έλεγχο του παιχνιδιού και όχι ο σκύλος σας, που κάποιες φορές προσπαθεί να σας επιβληθεί δείχνοντας επιθετικότητα.

Τότε το παιχνίδι πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια πετιμεζιού και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΠένες Amatriciana

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !