Zimtsterne ή αλλιώς μπισκότα αστέρια

Τα μυστικά των Chef

Εθιμικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα αστέρια που στη Γερμανία πρωταγωνιστούν. Τα παιδιά τα λατρεύουν και με αυτή την αυθεντική συνταγή μπορείτε να τα ετοιμάσετε και να τα δωρίσετε σε φίλους. Είναι και όμορφα για τη διακόσμηση του σπιτιού σε μια ωραία κόκκινη πιατέλα εορταστική.

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά Μέτριας δυσκολίας

Υλικά για 30 μπισκότα

2 μεγάλα ασπράδια αυγών

1 κ.γ χυμό λεμονιού

Ξύσμα 1 λεμόνι, ακέρωτο

200 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα

250 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

2 κ.σ κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

1 κ.γ  τζίντζερ, τριμμένο ή σκόνη

Tρόπος παρασκευής

Σε στεγνό και καθαρό κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε και πάλι ξανά μέχρι να δημιουργηθούν κορυφούλες.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Αφαιρούμε περίπου το 1/4 από το μείγμα της μαρέγκας και αφήνουμε στην άκρη να το χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη.

Βάζουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα, το τζίντζερ και το ξύσμα λεμονιού στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε  να μια σφιχτή, ελαφρά κολλώδη ζύμη.

Για να σχηματίσετε τα αστέρια, βάλτε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας ελαφρά πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε και την κορυφή της ζύμης με ζάχαρη.

Από πάνω στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολας και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. Η λαδόκολλα διευκολύνει στο άνοιγμα γιατί η ζύμη είναι λίγο κολλώδης.

Βγάζουμε τη λαδόκολλα και με ένα κουπάτ 5 εκ. σε σχήμα αστεριού κόβουμε τα μπισκότα.

Βάζουμε τα αστεράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Χρησιμοποιώντας το μείγμα μαρέγκας που έχουμε κρατήσει, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα στην κορυφή κάθε μπισκότου, καλύπτοντας ολόκληρη την κορυφή – ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε μερικές σταγόνες νερό για να απλώσουμε ευκολότερα τη μαρέγκα.

Βάζουμε το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150οC και ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρέγκα αλλά να μην ροδίσει.

Tα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Μικρά μυστικά

Τα μπισκοτάκια που θα περισσέψουν … πράγμα δύσκολο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό κουτί με ριζόχαρτο μέχρι 2 εβδομάδες.

Συνταγή: από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, Γερμανία

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !