Κριθαρότο από άγρια μανιτάρια

Tips

Ένα κριθαρότο με άγρια μανιτάρια που θα εντυπωσιάσει τους προσκεκλημένους σας ή την οικογένειά σας. Η γεύση τους μοναδική και το κριθαρότο γίνεται ακριβώς με την ίδια επίβλεψη και αγάπη όπως το ριζότο. Τα μανιτάρια είναι υψηλής διατροφικής αξίας, άγρια και αφυδατωμένα από τα δάση του Σιδηρόνερου. Ένα τόπο μοναδικής καθαρότητας και βιοποικιλότητας…

Το άγριο μανιτάρι βολίτης μέσα στο δάσος

 Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος μουλιάσματος  20 λεπτά / Εύκολο

 Κριθαρότο από άγρια μανιτάρια

 Από τον Δημήτρη Λαμπάκη, chef του εστιατορίου «Φιλέτο», Δράμα

 Υλικά για 4 άτομα

150 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (κανθαρέλες, βωλίτες, αγαρικά)

1 L εμφιαλωμένο νερό

370 γρ. μέτριο κριθαράκι

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

15 ml λευκό ξηρό κρασί

30 γρ. κεφαλογραβιέρα

40 γρ. ντόπιο βούτυρο αγελάδας

8 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας

εκλεκτό ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με το εμφιαλωμένο νερό που λίγο το ζεσταίνουμε ώστε να γίνει χλιαρό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 20 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη τον ζωμό τους.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή και ρίχνουμε το κριθαράκι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να το απορροφήσει το κριθαράκι.

Ρίχνουμε με κουτάλα λίγο από τον ζωμό των μανιταριών και, ανακατεύοντας, περιμένουμε να απορροφηθεί για να ρίξουμε την επόμενη δόση, ανακατεύοντας και πάλι.

Σε 15 λεπτά περίπου, το κριθαρότο είναι έτοιμο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το λάδι τρούφας και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !