Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ πορτοκαλιού με μπαχαρικά

Tips

Ένα ευχάριστο και αρωματικό χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ που αρέσει πολύ. Καλύτερα είναι να ετοιμάσετε το κοκτέιλ σας ώρες πριν, γιατί χρειάζεται χρόνος να αναδυθούν τα αρώματα και να υπάρξει αρμονία μεταξύ των υλικών και ειδικά των μπαχαρικών, για να δώσουν τα καλύτερά τους.

Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Ψύξη 2 ώρες / Πολύ εύκολο  

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ πορτοκαλιού με μπαχαρικά

Από τον Νίκο Εμμανουήλ, mixologist

Υλικά

Για 6 άτομα

300 ml σκούρο ρούμι

300 ml χυμός μήλου

Xυμός από 6 πορτοκάλια

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

2 πρέζες κανέλα Κεϋλάνης

2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων

1 αστεροειδής γλυκάνισος

1 λοβό βανίλιας

Για το φινίρισμα

Αν θέλουμε 6 φέτες σύκου αποξηραμένου

Διαδικασία παρασκευής

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρούμι και το χυμό μήλου.

Στύβουμε το χυμό από 6 πορτοκάλια και το προσθέτουμε στο μπολ.

Κόβουμε το λοβό βανίλιας κατά μήκος και αφαιρούμε ξύνοντας με ένα μαχαιράκι τους κόκκους βανίλιας.

Ρίχνουμε και τη βανίλια μέσα στο μπολ

Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το μέλι στο κοκτέιλ.

Κόβουμε το τελευταίο πορτοκάλι σε φέτες και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα αρώματα του κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε με μια κουτάλα.

Αν θέλουμε σε κάθε ποτήρι βάζουμε και μια φέτα αποξηραμένου σύκου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !