Χταπόδι κρασάτο

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμο μεζεδάκι της θαλασσινής κουζίνας, που μοιράζεται …Το χταπόδι είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας. Αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, όπως επίσης και βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Το χταπόδι είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 και περιέχει υψηλά ποσά ω3 λιπαρών οξέων. Ακόμα αποτελεί καλή πηγή σιδήρου, σεληνίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες μαγνησίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης Α.

Τελικά μήπως αυτή είναι η αιτία που διαχρονικά συνηθίζεται η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια των νηστειών;

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Πολύ εύκολο

Χταπόδι  κρασάτο  

Υλικά

1  κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο

1 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο, αγιοργήτικο ή merlot

Eλαιόλαδο

Ρίγανη

Τρόπος Παρασκευής

 Πλένουμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια.

Το βάζουμε σε κατσαρόλα να σιγοβράσει με λίγο χλιαρό νερό που μόλις το σκεπάζει.

Μετά από 45 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει βράση για 10 λεπτά ακόμα.

Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι γιατί έχει αλάτι από μόνο του.

Συνταγή: Nατάσα Σίνη, Ostria restaurant, Νησί Τριζόνια

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !