Dip με πιπεριές Φλώρινας

Tips

Ένα dip που αρέσει πολύ και πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο σάντουιτς, την πίτσα, στο κρέας και για να κάνουμε νόστιμες «βούτες» με ψωμί χωριάτικο ή γερμανικό.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Dip με πιπεριές Φλώρινας

Από το εστιατόριο Χάλαρο, Θεσσαλονίκη

Υλικά

10 κόκκινες πιπεριές Φλώρινης

3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες

40 ml χυμό ντομάτας

2 κ.σ. ζάχαρη

Αλάτι

3 κ.σ. ξίδι

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις πιπεριές κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν.

Τις βάζουμε σε σακούλα μαγειρικής για να μαλακώσουν και έτσι θα καθαριστούν καλύτερα.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.

Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα πολτό.

Βάζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό πιπεριάς, τις ντομάτες και το χυμό τους, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.

Το dip το βάζουμε σε βαζάκι και το συντηρούμε στο ψυγείο ερμητικά κλειστό.

Σερβίρουμε σε κουπάκι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και διακοσμούμε με μαϊντανό.

Δίπλα έχουμε ψωμί ή αραβικές πιτούλες έτσι για να βουτάμε…

 

Προηγούμενο άρθροΡεβιθομάνεστρο
Επόμενο άρθροΑυθεντική παέγια με ψαρικά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !