Έξυπνες ιδέες για ένα παιδικό δωμάτιο που θα αρέσει πολύ …

Tips

Η σχολική χρονιά αρχίζει οπότε πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα ωραίο περιβάλλον για το παιδί μας. Είναι σημαντικό να αισθάνεται άνετα και ασφαλής και παράλληλα θέλει το δικό του χώρο για παιχνίδι ή διάβασμα…

Ανατρέξαμε σε διάφορες πηγές και τελικά διαλέξαμε από το Pinterest ότι μας άρεσε να σας παρουσιάσουμε.

 co Frivole studio

 

Φτιάχνοντας φωλίτσα

Στα παιδιά πάντα αρέσει να κρύβονται σε φωλίτσες, θέλουν ένα κουκούλι προστασίας.

Εμείς με έξυπνο τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια κρυψώνα αρκεί μόνον ένα χοντρό κλαδί δένδρου, από αυτά που ξεβράζει και η θάλασσα πολλές φορές και να το κρεμάσουμε με αλυσίδες ή κορδόνια από το ταβάνι. Πρέπει το κρέμασμα να είναι ασφαλές και να σηκώνει αυτό το βάρος.

Κρεμάμε από εκεί μια κουρτίνα ή ένα πανί στα χρώματα που αρέσει στο παιδί μας και δίπλα βάζουμε και μια γιρλάντα με χρώμα.

Στα παιδιά αρέσουν τα χρώματα του ουρανού και το κίτρινο της δημιουργίας όπως επίσης και τραπεζάκια από κορμό δένδρου και γενικά φυσικά υλικά. Τα διακοσμητικά επίσης από ότι μας χαρίζει η φύση και βέβαια στα μικρά «πειρακτήρια» αρέσουν και πίνακες από έντομα που φαντάζουν τρομακτικά

 co Diyour

Ανεβαίνοντας στην εξέδρα

Όταν ο χώρος του παιδικού δωματίου είναι εξαιρετικά περιορισμένος τότε με λίγη φαντασία δημιουργούμε μια εξέδρα πολυχρηστική. Τα χρώματα είναι λευκό με κίτρινο ή χρώματα που αρέσουν στο παιδί μας.

Η εξέδρα αυτή εκτός από το κρεβάτι κρύβει 2 ντουλάπια για τα ρούχα ή τα παιχνίδια και πλάι τα σκαλιά σε χρώμα κίτρινο εξυπηρετούν την πρόσβαση και το παιχνίδι. Ακόμα με κάποια μαξιλαράκια γίνονται και καθίσματα.

Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστεί, δεν θα ξεκολλά από το δωμάτιό του και εμείς θα είμαστε ήσυχοι στις δουλειές μας…

co Kim van Rossenberg

Μια σκάλα για παιχνίδι και διακόσμηση

Μία σκάλα στο παιδικό δωμάτιο οριοθετεί το χώρο και δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Oι χρήσεις πολλές από το να κρεμάσετε κάποια διακοσμητικά και κάποια από τα κουκλιά του μέχρι να γίνει κρεμάστρα. Βέβαια αυτό που θα ενθουσιάσει το παιδί σας είναι να γίνει χώρος παιχνιδιού και αναρριχήσεων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να στερεωθεί καλά και να αντέχει το βάρος του κανακάρη σας.

Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να βάλετε και ένα παπλωματάκι στο πάτωμα…

co Blog Mermag

Tαξιδεύοντας…

Είναι σημαντικό από μικρό το παιδί μας να μάθει να αγαπάει τα ταξίδια που του ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο… Κρεμάμε μια αφίσα στον τοίχο με ένα παγκόσμιο χάρτη και το μαθαίνουμε να ταξιδεύει και να γνωρίζει χώρες. Θα είναι η αρχή μιας συζήτησης και παράλληλα μπορεί να βάζει σημαιούλες στις χώρες που θέλει να ταξιδεύει ή έχει ήδη ταξιδέψει.

Επίσης στο εμπόριο υπάρχουν μικρές μοκέτες με χάρτες και με ένα ξύλινο τρενάκι μπορεί να μάθει να ταξιδεύει από χώρα σε χώρα… αν μάλιστα του δείχνουμε βιντεάκια στο Youtube τότε σίγουρα θα θέλει να ταξιδεύει… έτσι καλλιεργείτε η αγάπη για τα ταξίδια…

Έχω προσωπική εμπειρία από τον θείο μου που από μικρή με το κόλπο με το τραινάκι και τη μοκέτα χάρτη με έμαθε αγαπώ τα ταξίδια και να ταξιδεύω σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !