Vegan Γιουβέτσι κριθαράκι με ρεβίθια και λαχανικά

Τα μυστικά των Chef

Ένα γιουβέτσι ευλογημένο… αφού το δοκιμάσαμε στην περίφημη Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ, στο χωριό Τρίκορφο Δωρίδας. Οι μοναχοί ιδιαίτερα φιλόξενοι και τα προϊόντα της μονής μοναδικά. Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μας φιλοξένησε στην τράπεζα και ένα από τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν το γιουβετσάκι με ρεβίθια, που είναι υψηλής διατροφικής αξίας και χαρίζει ενδυνάμωση στον οργανισμό μας.

 Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 25 λεπτά / Εύκολη

 Vegan Γιουβέτσι κριθαράκι με ρεβίθια και λαχανικά

 Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

¾ του φλιτζανιού κριθαράκι ψιλό

¾  του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 μεγάλο καρότο, χοντροτριμμένο

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Τρόπος παρασκευής

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουλιάσουν.

Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 50 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το καρότο, την πιπεριά και την ντομάτα.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κριθαράκι και νερό τριπλάσιο σε ποσότητα από το κριθαράκι.

Ακόμα προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να πήξει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να «σταθεί» και μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε.

Ο Πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μας φιλοξένησε στην τράπεζα της μονής, εμπειρία μοναδική ….

Συνταγή από τον μοναχό Ισαάκ, της Μονής Σαρώφ

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !