Φάβα με κόκκινες φακές και ντοματάκια confit

Tips

Η φάβα είναι ένας διατροφικός και νηστίσιμος θησαυρός και ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος. Έτσι για τους φίλους τους vegan, vegetarian αλλά και εκείνους που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή ετοιμάσαμε ένα πιάτο που ξεχειλίζει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που ενδυναμώνουν τον οργανισμό. Oι κόκκινες φακές εκτός από τα θρεπτικά στοιχεία χαρίζουν νοστιμιά και μια χαρούμενη πινελιά στο πιάτο.

Ο δημιουργικός chef Xρήστος Παπά συνδύασε τη φάβα με κόκκινες φακές, πιπεριές, καρότα και ντοματάκια κονφί και η γεύση απογειώνεται…

Xρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Φάβα με κόκκινες φακές και ντοματάκια confit

Από τον chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή 

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. φάβα Σαντορίνης ή Φενεού

250 γρ. κόκκινες φακές

2 μέτρια καρότα

2 μέτριες πιπεριές Φλώρινας

1 ξερό κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

1 λεμόνι ή lime το χυμό και το ξύσμα

ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τα ντοματάκια κονφί

4 ντοματίνια μαζί με το κλωναράκι τους

Ελαιόλαδο

2 κλωναράκια θυμάρι ή φρέσκη ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη ή ψιλοκομμένη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στο σουρωτήρι πρώτα τη φάβα και την πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις κόκκινες φακές.

Σε βαθιά κατσαρόλα με νερό βάζουμε τη φάβα, τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το φύλλο δάφνης και βράζουμε για 45-50 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Μόλις είναι έτοιμα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ξύσμα καθώς επίσης και το αλάτι ή φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ετοιμάζουμε τα ντοματάκια confit

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, φθάσει στους 100ο C προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο, τα ντοματίνια και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε τη φάβα και από πάνω βάζουμε τα ντοματίνια confit και λίγο από το αρωματικό ελαιόλαδο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !