Φάβα με κόκκινες φακές και ντοματάκια confit

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η φάβα είναι ένας διατροφικός και νηστίσιμος θησαυρός και ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος. Έτσι για τους φίλους τους vegan, vegetarian αλλά και εκείνους που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή ετοιμάσαμε ένα πιάτο που ξεχειλίζει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που ενδυναμώνουν τον οργανισμό. Oι κόκκινες φακές εκτός από τα θρεπτικά στοιχεία χαρίζουν νοστιμιά και μια χαρούμενη πινελιά στο πιάτο.

Ο δημιουργικός chef Xρήστος Παπά συνδύασε τη φάβα με κόκκινες φακές, πιπεριές, καρότα και ντοματάκια κονφί και η γεύση απογειώνεται…

Xρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Φάβα με κόκκινες φακές και ντοματάκια confit

Από τον chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή 

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ. φάβα Σαντορίνης ή Φενεού

250 γρ. κόκκινες φακές

2 μέτρια καρότα

2 μέτριες πιπεριές Φλώρινας

1 ξερό κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

1 λεμόνι ή lime το χυμό και το ξύσμα

ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τα ντοματάκια κονφί

4 ντοματίνια μαζί με το κλωναράκι τους

Ελαιόλαδο

2 κλωναράκια θυμάρι ή φρέσκη ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη ή ψιλοκομμένη

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε στο σουρωτήρι πρώτα τη φάβα και την πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις κόκκινες φακές.

Σε βαθιά κατσαρόλα με νερό βάζουμε τη φάβα, τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το φύλλο δάφνης και βράζουμε για 45-50 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Μόλις είναι έτοιμα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ξύσμα καθώς επίσης και το αλάτι ή φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ετοιμάζουμε τα ντοματάκια confit

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, φθάσει στους 100ο C προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο, τα ντοματίνια και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε τη φάβα και από πάνω βάζουμε τα ντοματίνια confit και λίγο από το αρωματικό ελαιόλαδο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !