Φάβα Σαντορίνης

Tips

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρεται κάθε εποχή του χρόνου. Η φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ κατέχει τα σκήπτρα, αλλά καλλιεργείται ευρέως στη Σχοινούσα, στη Σκύρο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η φάβα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ευφάνταστες δημιουργίες. Σερβίρεται και με καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά λαχανικά αλλά και σάλτσα.

Φάβα Σαντορίνης

Χρόνος προετοιμασία 30 λεπτά Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά Εύκολη

Υλικά  

500 γρ. φάβα Σαντορίνης, καθαρισμένη

1 ξερό κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό

Ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο

Κάπαρη

Ντοματάκια

Τρόπος παρασκευής 

Μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό για 30 λεπτά και σουρώνουμε.

Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τη φάβα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Θωρακίζουμε τη φάβα ελαφρά ανακατεύοντας και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά τη φάβα, σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Ελέγχουμε και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.

Μόλις βράσει, τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν πουρέ με βελούδινη υφή.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κάπαρη και ντοματάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !