Φάβα Σαντορίνης

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρεται κάθε εποχή του χρόνου. Η φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ κατέχει τα σκήπτρα, αλλά καλλιεργείται ευρέως στη Σχοινούσα, στη Σκύρο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η φάβα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ευφάνταστες δημιουργίες. Σερβίρεται και με καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά λαχανικά αλλά και σάλτσα.

Φάβα Σαντορίνης

Χρόνος προετοιμασία 30 λεπτά Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά Εύκολη

Υλικά  

500 γρ. φάβα Σαντορίνης, καθαρισμένη

1 ξερό κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό

Ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο

Κάπαρη

Ντοματάκια

Τρόπος παρασκευής 

Μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό για 30 λεπτά και σουρώνουμε.

Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τη φάβα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Θωρακίζουμε τη φάβα ελαφρά ανακατεύοντας και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά τη φάβα, σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Ελέγχουμε και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.

Μόλις βράσει, τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν πουρέ με βελούδινη υφή.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κάπαρη και ντοματάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γιορτινά ροφήματα και ποτά για εσένα και τους καλεσμένους σου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να υποδεχτείς στο σπίτι σου συγγενείς και φίλους για να γιορτάσετε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα και τον...

Το χριστουγεννιάτικο deco φέτος θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια μας

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της οικογένειας και η διακόσμηση του σπιτιού μας πρέπει δημιουργεί ένα background χαρούμενο με χρώμα και style. Φέτος αποφασίζουμε μαζί...

Mοσχαράκι μελένιο με κάστανα, πράσινο μήλο και πετιμέζι

Μια γιορτινή χειμωνιάτικη γεύση… με άρωμα Κρήτης. Ένα από ωραιότερα χριστουγεννιάτικα πιάτα, σαν εναλλακτική της γαλοπούλας. Εμείς σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και σίγουρα...

Πως θα δημιουργήσετε μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο;

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι γιορτές που πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εξιτάρουμε τα παιδιά μας και να διασκεδάσουν με την...

Σαλάτα Γκουακαμόλε με ντομάτα και νάτσος

Μια σαλάτα superfood που αρέσει πολύ και γίνεται τόσο εύκολα. Σερβίρεται όλες τις ώρες από snack μέχρι ένα ελαφρύ δείπνο. Για τα παιδιά σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !