Φάβα Σαντορίνης

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρεται κάθε εποχή του χρόνου. Η φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ κατέχει τα σκήπτρα, αλλά καλλιεργείται ευρέως στη Σχοινούσα, στη Σκύρο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η φάβα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ευφάνταστες δημιουργίες. Σερβίρεται και με καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά λαχανικά αλλά και σάλτσα.

Φάβα Σαντορίνης

Χρόνος προετοιμασία 30 λεπτά Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά Εύκολη

Υλικά  

500 γρ. φάβα Σαντορίνης, καθαρισμένη

1 ξερό κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό

Ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο

Κάπαρη

Ντοματάκια

Τρόπος παρασκευής 

Μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό για 30 λεπτά και σουρώνουμε.

Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τη φάβα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Θωρακίζουμε τη φάβα ελαφρά ανακατεύοντας και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά τη φάβα, σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Ελέγχουμε και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.

Μόλις βράσει, τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν πουρέ με βελούδινη υφή.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κάπαρη και ντοματάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !