Φάβα Σαντορίνης

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρεται κάθε εποχή του χρόνου. Η φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ κατέχει τα σκήπτρα, αλλά καλλιεργείται ευρέως στη Σχοινούσα, στη Σκύρο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η φάβα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ευφάνταστες δημιουργίες. Σερβίρεται και με καραμελωμένα κρεμμύδια, ψητά λαχανικά αλλά και σάλτσα.

Φάβα Σαντορίνης

Χρόνος προετοιμασία 30 λεπτά Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά Εύκολη

Υλικά  

500 γρ. φάβα Σαντορίνης, καθαρισμένη

1 ξερό κρεμμύδι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό

Ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

Ελαιόλαδο

Κάπαρη

Ντοματάκια

Τρόπος παρασκευής 

Μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό για 30 λεπτά και σουρώνουμε.

Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τη φάβα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Θωρακίζουμε τη φάβα ελαφρά ανακατεύοντας και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά τη φάβα, σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Ελέγχουμε και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.

Μόλις βράσει, τη χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν πουρέ με βελούδινη υφή.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κάπαρη και ντοματάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !