Φάβα βελουτέ

Tips

Μια παραδοσιακή γευστική δημιουργία που ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι πολύ νόστιμη και το καρότο μαζί με το κρεμμύδι μελώνει τη φάβα. Χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένο νερό για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η φάβα είναι απίθανη σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο με καπνιστό ψάρι.

Τα φαγητά της Ειρήνης πάντα είναι καλομαγειρεμένα και νόστιμα γιατί τα φτιάχνει και τα προσφέρει με αγάπη…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Φάβα βελουτέ

Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, cheffe του Ιrida wine restaurant, στο Boutique Hotel & Spa Irida Chic, Σταλίδα Ηρακλείου 

 Υλικά για 4 άτομα

 400 γρ. φάβα Σχοινούσας ή Σαντορίνης

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

150 ml. ελαιόλαδο

2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1200 ml νερό εμφιαλωμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το φινίρισμα

Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τη φάβα σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι τσιγαρίζοντας το αρκετά,  χωρίς όμως να το αφήσουμε να πάρει χρώμα.

Βάζουμε το καρότο και ανακατεύουμε σταδιακά για δύο λεπτά και προσθέτουμε και τη φάβα.

Το κρεμμύδι σε συνδυασμό με το καρότο, χαρίζει μια γλυκιά γεύση στη φάβα και θα την μελώσει.

Αλατίζουμε προσθέτοντας και το φρέσκο θυμάρι, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 50 λεπτά, χωρίς όμως να την ανακατεύω.

Μόλις ψηθεί την πολτοποιούμε, την μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε την επιφάνειά της με την μεμβράνη να εφάπτεται.

Την απολαμβάνουμε κρύα ή ζεστή.

Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !