Γιουβέτσι θαλασσινών

Tips

Γεύση θαλασσινής κουζίνας στα καλύτερά της. Νόστιμη κουζίνας της Σαρακοστής, αν δεν βάλετε βέβαια τυρί.

Τραπεζάκια στο κύμα σαν παλιά ελληνική ταινία…

Την απολαύσαμε στην απίθανη ψαροταβέρνα Κάβος μετά την εξόρμησή μας στον Όλυμπο… τραπεζάκια πάνω στο κύμα και παιχνιδίσματα με τους γλάρους.

Εμπειρία μοναδική.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο

Γιουβέτσι θαλασσινών

Από τον ταλαντούχο Χαρίλαο Τζιαμίχα chef ψαροταβέρνα Κάβος, Πλάκα Λιτοχώρου 

Υλικά για 4 άτομα

50 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης

1 πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε φέτες

500 γρ. γαρίδες, ολόκληρες

500 γρ. χταπόδι βρασμένο, κομμένο σε κομμάτια

500 γρ. φρέσκα μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμένα

250γρ.αχοιβαδες ή άλλα φρούτα της θάλασσας

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 ml λευκό κρασί, ασύρτικο ή μοσχοφίλερο

1 κ.σ. βούτυρο

100 γρ. φλοίδες παρμεζάνες ή κεφαλοτύρι

Για τον Ζωμό λαχανικών

1 ½ λίτρο νερό

Λαχανικά

2 κλωνάρια σέλερι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ λίτρο νερό και διάφορα λαχανικά και 2 κλωνάρια σέλινο και δημιουργούμε το δικό μας ζωμό.

Για μεγαλύτερη όμως ευκολία χρησιμοποιούμε έναν έτοιμο κύβο λαχανικών βρασμένο σε 1 ½ λίτρο νερό.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και  βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά, εκτός από τα όστρακα, και σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει το κριθαράκι.

Στο τέλος, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και τα όστρακα και καλύπτουμε με το ζωμό.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20 λεπτά.

Δοκιμάζουμε το κριθαράκι και αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε λίγο ζωμό ακόμα και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο.

Σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !