Γνωρίζοντας διάσημους chef: Olivier Campanha-Ταρτάρ δύο σολομών με μπλινίς

Tips

Μια μοναδική γεύση από τον  χαρισματικό chef που δημιουργεί εκλεπτυσμένες γευστικές δημιουργίες και έχει κάνει πολύ καλές σπουδές μαγειρικής. Ο Olivier συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με τον εμβληματικό chef της γαλλικής κουζίνας Pierre Gagnaire 3 *** Michelin και στο απίθανο εστιατόριο του Sketch στο Λονδίνο, όπου απέκτησε ένα αστέρι Michelin. Επίσης συνεργάστηκε με το εμβληματικό εστιατόριο Tour d’ Argent στο Παρίσι. Από το 2008 ήρθε στην Ελλάδα και πέρασε από γνωστά restaurant. Κατέκτησε πολλά βραβεία, πριν βρεθεί στην Σαντορίνη.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι «Less is more» σε ότι αφορά στη γεύση. Καθοριστική είναι η βιωσιμότητα στην κουζίνα του Olivier και η χρήση τοπικών υλικών είναι υποστηρικτική της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα στον πλανήτη. Αγαπημένο του υλικό είναι η καραβίδα του αλμυρού νερού, γιατί είναι πολύ νόστιμη και υψηλής διατροφικής αξίας. O Olivier για το χειμώνα επιλέγει την κουζίνα της γης και ειδικά το κυνήγι, ενώ το καλοκαίρι η κουζίνα της θάλασσας δοξάζεται μέσα από τις γευστικές του δημιουργίες. Στην κουζίνα του χρησιμοποιεί αρκετά προϊόντα ΠΟΠ.

Ταρτάρ δύο σολομών με μπλινίς

Από τον διακεκριμένο Olivier Campanha, executive chef των ξενοδοχείων Mystique και Vedema στη Σαντορίνη

Υλικά για 4 άτομα

250 γρ φιλέτο φρέσκου σολομού

250 γρ φιλέτο καπνιστού σολομού Balik

Ελαιόλαδο

Άνθος αλατιού

Πιπέρι Espelette

Άσπρο πιπέρι

1 λάιμ

Άνηθος

Αυγά σολομού

Τρόπος Παρασκευής

Ξεκινάμε την προετοιμασία για το ταρτάρ σολομού.

Αφαιρούμε το δέρμα από το φιλέτο σολομού.

Κόβουμε το φιλέτο σολομού και τον σολομό Balik στα 2 κατά μήκος.

Κόβουμε 3 λωρίδες στο πάχος κάθε κομματιού, έπειτα τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και μετά σε κύβους.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη, βάζουμε τους σολομούς σε ένα μπολ και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσουν.

Τρίβουμε το λάιμ για να πάρουμε το ξύσμα.

Περιχύνουμε το μείγμα του μπολ με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Αλατοπιπερώνουμε το ταρτάρ σολομού.

Τοποθετούμε τα μπλινίς σε πιάτα, επάνω βάζουμε από ένα κυκλικό τσέρκι με διάμετρο μικρότερη από εκείνη των μπλινίς.

Τα γεμίζουμε το κάθε τσέρκι με ταρτάρ και το πατάμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα για να ισιώσει η επιφάνεια.

Αφαιρούμε προσεκτικά τα τσέρκια, πασπαλίζουμε αρχικά με πιπέρι Εspelette και στη συνέχεια με άνηθο.

Τέλος, γαρνίρουμε με αυγά σολομού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !