Μια πολύ νόστιμη και εντυπωσιακή τονοσαλάτα με σάλτσα πέστο. Είναι τόσο αρωματική και συνάμα πολύ υγιεινή. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα σας και φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια.
Απόλαυσα την πρωτότυπη σαλάτα στο Μιλάνο στο διάσημο restaurant Obica ατενίζοντας το περίφημο Duomo, το ηλιοβασίλεμα, που ντύνεται σε γιορτινά χρώματα του δειλινού.
Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη
Ιταλική τονοσαλάτα με πέστο
Από το διάσημο restaurant Obica, Mιλάνο
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο πράσινη σαλάτα
1 µαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. τόνος κονσερβας
1 πατάτα καθαρισμένη και βρασμένη
10 καπαρόμηλα
4-5 κομμάτια λιαστής ντομάτας
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, το μαρούλι και τη ρόκα.
Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα κρατάμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Βάζουμε τον τόνο κονσέρβα με λάδι, στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά του.
Τον κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μέσα σε σαλατιέρα με ένα μαχαίρι.
Προσθέτουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια, το κρεμμυδάκι, τα καπαρόμηλα, τη λιαστή ντομάτα, το πιπέρι, τον τόνο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε.