Η μακαρονάδα του ψαρά

Tips

Τώρα που είναι άνοιξη και η φύση αλλάζει … τα χρώματα και τα αρώματα δοξάζονται και εμείς αρχίζουμε τις πρώτες αποδράσεις δίπλα στην ενεργειακή θάλασσα.

Αυτή η μακαρονάδα είναι εύκολη και πολύ νόστιμη… Ξεκινάμε λοιπόν με θαλασσινή κουζίνα αρωματική και αντιοξειδωτική.

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Η μακαρονάδα του ψαρά

Από την Άννα Καραμπέλου, εστιατόρια Παραλία Τολοφώνος, Φωκίδα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. λιγκουίνι

500 γρ. φρέσκα μύδια

1 κιλό γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες αφήνουμε ουρά και κεφάλι

3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 λίτρα ζωμό ψαρικών

50 ml κρασί λευκό

50 ml ούζο

5 γραμμάρια κρόκος Κοζάνης

Μισό μοσχολέμονο

Για το φινίρισμα

Πέρλες λεμονιού

5 γρ νήμα τσίλι

Τρόπος παρασκευής

 Βράζουμε το ζωμό ψαριού με 2 στήμονες κρόκο Κοζάνης, που τον έχουμε αφήσει λίγο πριν σε δροσερό νερό, μέχρι να έχουμε έναν πηχτό ζωμό.

Σε φαρδιά κατσαρόλα με ζεστό ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα μαζί με τις γαρίδες και τα μύδια και ανάβουμε με ούζο.

Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε το ζωμό των ψαριών και ανακατεύουμε ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε και λίγο κρόκο Κοζάνης ακόμα και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα λιγκουίνι ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και 3 λεπτά λιγότερο, για να είναι al dente.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στα θαλασσινά.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα και τελειώνουμε στύβοντας το μισό μοσχολέμονο.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με πέρλες λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νήματα τσίλι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !