Ποιες τροφές έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το αυγό;

Tips

Oι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης σημαντικός είναι ο ρόλος τους, στην ανάπτυξη και αναδόμηση των ιστών, στο σχηματισμό ενζύμων και ορμονών.

Έτσι, οι πρωτεΐνες είναι εντελώς απαραίτητες στον οργανισμό μας, γιατί εκτός των άλλων μας χαρίζουν ενέργεια, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα βαρύ εργασιακό πρόγραμμα ή εντατική άσκηση και καταπόνηση.

Σίγουρα το αυγό αποτελεί τροφή πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό σε σχέση με άλλες πηγές πρωτεϊνών. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών των αυγών είναι μεγαλύτερη από αυτή του γάλακτος, του κρέατος, των φασολιών ή του σολομού και χρησιμοποιείται σαν πρότυπο για την αξιολόγηση της ποιότητας των πρωτεϊνών άλλων τροφίμων.

Όμως για κάποιους ανθρώπους το αυγό είναι απαγορευτικό για λόγους υγείας ή απλά δεν τους αρέσει…

Εμείς ερευνήσαμε και βρήκαμε ποιες τροφές έχουν ακόμα και περισσότερη  πρωτεΐνη από ένα αυγό.

Το αυγό μας χαρίζει 13 γρ. πρωτεΐνης.

Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες;

Τόνος

Ο τόνος αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μια κονσέρβα τόνου βρίσκεται παντού και είναι οικονομική. Μπορεί να διανθίσει τις σαλάτες μας, τα σάντουιτς ή τις μακαρονάδες μας. Ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε μπιφτεκάκια ή σουτζουκάκια τόνου…

Είναι γνωστό ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και βοηθούν στην αύξηση της συγκέντρωσης και των γνωστικών λειτουργιών.

Ακόμα ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β, αλλά και μετάλλων όπως το σελήνιο και το μαγνήσιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια κονσέρβα τόνου 100 γρ. περιέχει έως και 30 γρ. πρωτεΐνης….

Grilled shrimps or prawns served with lemon, garlic and sauce. Seafood. Top view.

Γαρίδες

Τα πλεονεκτήματα των γαρίδων, πέραν της γεύσης τους είναι πολλά. Έχουν χαμηλές θερμίδες αλλά είναι πολύ πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αποτελούν πραγματικά ένα σύμμαχο για την υγεία και την ομορφιά μας.

Αν λοιπόν αποφεύγετε το κρέας, οι γαρίδες είναι το υποκατάστατό του…

Αρκεί να αναφέρουμε ότι 100 γρ. γαρίδες μας χαρίζουν 25 γρ. πρωτεΐνης.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι το απόλυτο snack που πλημμυρίζει πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, χαλκό και μαγνήσιο. Είναι πολύ γευστικά και μεταφέρονται παντού… έτσι δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Τα 100 γρ. αμυγδάλων περιέχουν περίπου 21 γρ. πρωτεΐνης…

Είναι απαραίτητο λοιπόν να τα εντάξουμε στη διατροφή μας. Προτιμάμε ελληνικά αμύγδαλα, που τα ξεχωρίζουμε από τη μυτερή μυτούλα τους. Εννοείται ότι επιλέγουμε άψητα και ανάλατα.

 

Γιαούρτι 0%

Το κρεμώδες γιαούρτι απαλλαγμένο από τα επιπλέον λιπαρά έχει διπλάσια πρωτεΐνη από το κανονικό γιαούρτι και εννοείται λιγότερη ζάχαρη.

Ένα μπολ γιαούρτι 0% περιέχει διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης  από το  κανονικό γιαούρτι και 10 γρ. πρωτεΐνης ανά 100 γρ.

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα αποτελεί είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και είναι λευκό άπαχο κρέας.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, Β3 και Β6 και αποτελεί καλή πηγή σεληνίου και αντιοξειδωτικών.

Επίσης η γαλοπούλα πρωταγωνιστεί στη διατροφή για απώλεια βάρους, ειδικά τώρα το καλοκαίρι…

Αξίζει να αναφέρουμε ότι 100 γρ. γαλοπούλας ισοδυναμούν με 3 γρ. καθαρής πρωτεΐνης.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροSamos Mojito
Επόμενο άρθροΠώς θα γίνεις super γιαγιά;

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !