Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες χεριών και κουζίνας;

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Οι πετσέτες κουζίνας, όπως όλες οι πετσέτες που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά συγκεντρώνουν βρώμα, που τις περισσότερες φορές δεν είναι τόσο εμφανής. Οι πετσέτες χεριών και κουζίνας χρησιμοποιούνται από όλη την οικογένεια, που είναι έστω περαστικοί …και όχι μόνον από την νοικοκυρά.

Πως θα διαπιστώσουμε ότι οι πετσέτες μας είναι βρώμικες και θέλουν πλύσιμο;

Δεν είναι κάτι δύσκολο να καταλάβετε γιατί ένα ύφασμα οποιασδήποτε υφής όταν χρησιμοποιείται πολλές φορές την ημέρα θέλει πλύσιμο, αφού λερώνεται γρήγορα.

Οι πετσέτες κουζίνας είναι πολυχρηστικές … σκουπίζουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα και τα ποτήρια, πιάνουμε ένα ζεστό σκεύος από το φούρνο ή τρίβουμε ένα λεκέ πριν βάλουμε στο πλυντήριο ένα ρούχο.

Πετσέτες χεριών

Η πετσέτα χεριών ή και προσώπου που βρίσκεται στο μπάνιο μας είναι αυτή που η οικογένεια και ίσως και κάποιοι φιλοξενούμενοι σκουπίζουν τα χέρια, αφού τα πλύνουν.

Η πετσέτα αυτή πολλές φορές είναι φωλιά βακτηρίων, που περνούν από χέρι σε χέρι και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το μπάνιο μας, δεν είναι πάντα το πιο καθαρό και αποστειρωμένο μέρος του σπιτιού.

Το σημαντικότερο είναι ότι η βρεγμένη πετσέτα δεν προλαβαίνει να στεγνώσει σωστά και έτσι δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων.

 Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τις συγκεκριμένες πετσέτες;

Ιδεατό θα ήταν κάθε μέρα, αν είμαστε μεγάλη οικογένεια. Εάν είμαστε ένα ζευγάρι ή ζούμε μόνοι κάθε δεύτερη ημέρα, γιατί πρόκειται για θέμα υγιεινής. Επίσης θα πρέπει οι πετσέτες μετά τη χρήση να απλώνονται ή σε καλοριφέρ ειδικό για πετσέτες αν υπάρχει ή το καλοκαίρι στην απλώστρα για να χρησιμοποιηθούν μια δεύτερη ημέρα.

Μπορείτε να επωφεληθείτε την περίοδο εκπτώσεων και να αγοράσετε περισσότερες ώστε να υπάρχει απόθεμα.

Είναι σημαντικό να είναι οι συγκεκριμένες πετσέτες πολύ καθαρές…

Ο καλύτερος και πιο ασφαλής τρόπος πλυσίματος είναι στο πλυντήριο. Η θερμοκρασία που θα επιλέξετε είναι σίγουρα 60οC και κάποιες φορές 90οC.

Ένα ακόμα μυστικό για να διατηρήσουν την απορροφητικότητά τους είναι να μην βάζετε μαλακτικό μέσα στο τύμπανο του πλυντηρίου, αλλά στο συρτάρι στην ειδική θήκη.

Έτσι θα είμαστε βέβαιες ότι έχουν εξαλείφει βακτήρια, που ίσως επιλέγουν τις πετσέτες μας για να φωλιάσουν.

Αν όμως θέλετε να τις πλύνετε στο χέρι, τότε το νερό θα είναι καυτό και θα ρίξετε σόδα μαγειρική ή λευκό ξύδι για μεγαλύτερη απολύμανση.

Αν είναι οι πετσέτες λευκές τότε μπορείτε να βάλετε και λίγη χλωρίνη.

Το μυστικό για να μην μυρίσουν οι πετσέτες της κουζίνας είναι ότι πρέπει να είναι πάντα κρεμασμένες και όχι αποθηκευμένες σε ντουλάπι.

Τώρα ξέρετε πως θα διώξετε τα κρυμμένα βακτήρια από την κουζίνα σας και το λουτρό σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !