Ροδάκινα δροσερά με προσούτο και βασιλικό

Τα μυστικά των Chef

Η εποχή του ροδάκινου είναι στα καλύτερά της … και ο κάμπος της Βέροιας είναι γεμάτος  ροδακινιές φορτωμένες.

Η καλύτερη και ασυνήθιστη εκδοχή για να ευχαριστηθούμε ένα προσούτο αστεράτο ή ένα εκλεκτό ζαμπόν είναι να το τυλίξουμε σε φέτες ροδάκινου. Τα βάζουμε στο ψυγείο να δροσιστούν καλυμμένα με διαφάνεια και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Για ακόμα περισσότερο άρωμα μπορούμε να «ακουμπήσουμε» τα τυλιγμένα ροδάκινα σε φύλλα πλατύφυλλο βασιλικού ή μέντας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα ροδάκινα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, όπως και β-καροτένιου που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας. Τα ροδάκινα με αυτό το πρωτότυπο σερβίρισμα χαρίζουν άρωμα, χρώμα και αρέσουν πολύ …

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !