Σπιτική κρέμα βανίλια με μπισκότο

Τα μυστικά των Chef

Μαμαδίστικη γεύση

Μια γλυκιά γευστική δημιουργία που αρέσει σε όλους. Γίνεται γρήγορα, εύκολα και με υλικά που βρίσκονται παντού…

Τρώγεται και κρύα και ζεστή και πασπαλισμένη με κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα είναι μούρλια. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μαστίχα σε σκόνη αντί για την βανίλια ή και ξύσμα πορτοκαλιού για ακόμα περισσότερο άρωμα.

Μου άρεσε πολύ η ιδέα του Σωτήρη να τρίψει μπισκότο και να “βυθίσει” ένα μεγάλο κομμάτι στην κρέμα. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και μπισκότο σοκολάτας, που αρέσει περισσότερο στα παιδιά.

Εμείς σας δίνουμε την συνταγή και εσείς αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει μια κρέμα με την δική σας υπογραφή…

Πολύ μας άρεσε η ιδέα να βάλουμε τη κρέμα σε φλιτζάνι γιατί έχει τη δική του τσαχπινιά.

Κρέμα βανίλια με μπισκότο

Από τον Σωτήρη Λασκαρίδη, executive Pastry Chef, Αντιπρόεδρο της Λέσχης Ζαχαροπλαστών Ελλάδας

Υλικά

O executive Pastry Chef, Σωτήρης Λασκαρίδης

450 ml γάλα φρέσκο

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

1 λωβό  φυσικής βανίλιας ή 1 βανιλίνη

240 ml. κρέμα γάλακτος 35%

35 γρ. κορν φλάουρ

Για το φινίρισμα

Μπισκότα digestive

Τρόπος παρασκευής

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και τα 50 γραμμάρια ζάχαρης, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, με τη ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψει» και προσθέτουμε και τη βανίλια.

Παίρνουμε ένα μέρος από το γάλα, που έχει βράσει και το ρίχνουμε λίγο λίγο  μέσα στον κάδο του μίξερ με το μείγμα αυγού και ζάχαρης.

Ανακατεύουμε λίγο και τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.

Σε μπολ βάζουμε 240 ml κρέμα γάλακτος μαζί με 35 γραμμάρια κορν φλάουρ.

Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και τα προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα.

Ανακατεύουμε με προσοχή μη μας «πιάσει» και μόλις πάρει μία βράση η κρέμα είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή ποτήρια  ή φλιτζάνια μονόχρωμα ή πολύχρωμα που είναι ακόμα πιο πρωτότυπα.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και σε μεγαλύτερα. Πασπαλίζουμε την κρέμα ή το μεγάλο κομμάτι το βάζουμε μέσα στην κρέμα να στέκεται.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λωβό φυσικής βανίλιας για αυθεντικό άρωμα, τότε ανοίγουμε το περίβλημα και  κρατάμε τους μαύρους σπόρους  μόνο που τους χτυπάμε μαζί με το αυγό και την ζάχαρη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !