Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά στο Παρίσι

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Ένα ταξίδι πρόκληση στο κοσμοπολίτικο σύμπαν του γλυκού στο Παρίσι, που τα Χριστούγεννα είναι  στα καλύτερά του. Φωτάκια και στολίδια παντού, εκδηλώσεις και σημαντικά δρώμενα και κυρίως γκλάμουρ…

Εμείς σεργιανάμε στο Παρίσι και σας παρουσιάζουμε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αριστουργήματα από τους πλέον ευρηματικούς ζαχαροπλάστες. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι η χώρα της γαστρονομίας και του στυλ.

Ξενοδοχεία, περίφημα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια συναγωνίζονται σε εφευρετικότητα για να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο πρωτοποριακές δημιουργίες από πολύτιμα υλικά και σπάνιες σοκολάτες.

Άλλωστε τα γλυκά των Χριστουγέννων είτε πρόκειται για τον παραδοσιακό κορμό είτε για άλλες γλυκές δημιουργίες πρέπει να είναι εκλεκτικά και φίνα…

Εμείς επιλέγουμε να σας ταξιδέψουμε στο κοσμοπολίτικο σύμπαν των γεύσεων και του glam… Aν μάλιστα είστε από τους τυχερούς και βρίσκεστε στο Παρίσι για Χριστούγεννα προλαβαίνετε να κάνετε γευσιγνωσία και να προμηθευτείτε τα σπάνια γλυκά αριστουργήματα. Τα περισσότερα είναι περιορισμένης παραγωγής για λίγους τυχερούς.

Ξεκινάμε με τη Lulu, το γλυκό που μας ταξίδεψε…

Το χριστουγεννιάτικο γλυκό Lulu του ξενοδοχείου Lutetia

Η απίθανη σοκολατένια σκυλίτσα της φυλής Shar-Pei “Lulu” διατίθεται σε περιορισμένη κομμάτια και μόνο με κράτηση στο laboutique.hotellutetia.com και η τιμή της είναι 130€ για 6-8 άτομα.

Στην πρωτοτυπία του γλυκού απόλυτος νικητής είναι ο ζαχαροπλάστης του Nicolas Guercio  του Hôtel Lutetia Paris .  Ο ζαχαροπλάστης δημιούργησε ένα αγαπησιάρικο γλυκό που ονομάζεται «Lulu». Ένα έργο τέχνης εκπληκτικού ρεαλισμού, που αναπαριστά τη μασκότ Shar-Pei της Lutetia Paris, φωλιάζει σε ένα υπέροχο μεταξωτό μαξιλάρι.

Το χριστουγεννιάτικο γλυκό αποτελείται από ένα μπισκότο σοκολάτας χωρίς γλουτένη , ένα λεπτό τραγανό λάιμ, ενισχυμένο από μια διακριτική κρέμα φρούτων του πάθους και μια μους βανίλιας Μαδαγασκάρης. Το γλυκό σκυλάκι είναι τόσο όμορφο που δεν θες να το φας αλλά να το θαυμάζεις … και σίγουρα αποκαλύπτει το καταπληκτικό ταλέντο του ζαχαροπλάστη. Ένα δημιούργημα άξιο του απόλυτου θαυμασμού.

Pierre Herme, o Picasso της ζαχαροπλαστικής

Ο αγαπημένος μου ζαχαροπλάστης … έμπνευση μοναδική. Κάθε χρόνο φροντίζει να μας εντυπωσιάζει και ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά…

Φέτος παρουσιάζει ένα κορμό λευκό ωδή στα αμύγδαλα και στους μαροκινούς ζαχαροπλάστες. Ο κορμός εντάσσεται στην σοκολατένια προσομοίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου του Μαρακές «La Mamounia» που θυμίζει τα γλυκά και σαγηνευτικά αρώματα και τη χάρη της γαζέλας …

Ο σοκολατένιος κορμός  είναι δημιουργία από αυθεντική σοκολάτα Ισημερινού και από τη συνεργαζόμενη χασιέντα της Ελεονόρας.  Γεύση και σχήματα δυναμικά που αναστατώνουν τον ουρανίσκο.

Θαυμάζοντας την απίθανη και τόσο πολύπλοκη σφαίρα λέμε chapeau στον καλλιτέχνη Pierre Herme.

Δοκιμάζοντάς την έχουμε μια έκρηξη εκλεκτής σοκολάτας από τη χασιέντα Ελεονόρα του Ισημερινού.

Οι κόκκοι επιλέγονται ένας ένας και η καλλιέργειά τους είναι τόσο προσεγμένη. Η σφαίρα κρύβει στην καρδιά της μπισκότο μοελέ, λάμψεις σοκολάτας που συναντά ανθό αλατιού και μέσα του κρύβει μια κρέμα ονείρου.

Απόλυτη αρμονία και τεχνική μαζί με μια μοναδικής ποιότητας εκλεκτική σοκολάτα.

Ο χριστουγεννιάτικος κορμός του εμβληματικού ξενοδοχείου du Ritz Paris

Το θρυλικό παλάτι – ξενοδοχείο στο Παρίσι γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας του. Έτσι ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης του François Perret αποκαλύπτει ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο κορμό μικρής παραγωγής.

Σε απόλυτη αρμονία με τα 125 κεριά που φωτίζουν την τούρτα Ritz, φέτος, ο κορμός θα είναι διαθέσιμος μόνο σε 125 αντίτυπα.

Σε κάθε γευσιγνωσία, ανακαλύπτουμε ένα πολυτελές πάντρεμα γεύσεων: ένα χρυσό γλάσο, ντελικάτες ακτίνες σοκολάτας, μια πραλίνα αμυγδάλου βανίλιας, καθώς και μια γκανάζ και μους βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Μια σπάνια και αποκλειστική γευστική εμπειρία θέλοντας να τιμήσουν την αριστοκρατική ιστορία αυτού του εμβληματικού παλατιού.

Το γλυκό για 8 άτομα στοιχίζει 150€

Mon Beau Sapin” … Ωδή στο έλατο

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα όμορφο στολισμένο έλατο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την ομάδα ζαχαροπλαστών του ξενοδοχείου των Βερσαλλιών  Waldorf Astoria Versailles. Ο ζαχαροπλάστης  Eddie Benghanem  φαντάστηκε το  «Mon Beau Sapin» , μια μεγαλοπρεπή κατασκευή ύψους 60 εκατοστών, που κάνει μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται. Ένα υπέροχο λαμπερό δέντρο, τόσο φίνο, που θα στολίσει μοναδικά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Στον ουρανίσκο μας σκάνε όλες οι γεύσεις. Μια αέρινη μους με ψητές βανίλιες, μια γκανάζ σοκολάτας γάλακτος, ένα τραγανό πεκάν και ένα μπισκότο με αποξηραμένα φρούτα και αλατισμένη καραμέλα βουτύρου με σιρόπι σφενδάμου.

Αυτή η όμορφη δημιουργία, ύψους 60 εκατοστών, θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένη έκδοση για take away, στα 95€ για 6 ή 8 κομμάτια .

Θα είναι επίσης δυνατή η γευσιγνωσία του επιτόπου, σε ατομική μορφή, από τις 16 έως τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 18:00 κάθε Σαββατοκύριακο.

O κορμός του  Hôtel du Collectionneur

Χριστουγεννιάτικος κορμός από το Hôtel du Collectionneur δημιουργία του chef του ξενοδοχείου Filipe Da Assunçao αποκάλυψε ένα μοναδικό κορμό!

Πολύ εμπνευσμένη από τον κόσμο των Χριστουγέννων με εντυπωσιακή ομοιότητα με τους χριστουγεννιάτικους τάρανδους, η δημιουργία του σεφ αποκαλύπτει ένα λεπτό τραγανό κέλυφος μαύρης σοκολάτας.

Με λαχταριστό ένθετο βανίλιας μέσα και γεμάτο εκπλήξεις. Η δημιουργία είναι διαθέσιμη μέχρι 25 Δεκεμβρίου 2023 για παραγγελία, για 6 – 8 άτομα και  η τιμή του €90.

Η πολική αρκουδίτσα του Brach

Ο Yann Brys, δημιουργεί για τον Brach ένα γλυκό αριστούργημα με τη μορφή μια πολικής αρκούδας. Σκοπός να μας συγκινήσει για να κάνουμε προσπάθεια να σωθεί η πολική αρκούδα που κινδυνεύει να χαθεί.

Εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό με ένα τραγανό μπισκότο φιστίκι, μια κρεμώδη καραμέλα, όλα με κρέμα μαρέγκας βανίλιας. Μια καλλιτεχνική ερμηνεία που χαρακτηρίζει μια πολική αρκούδα σε απόλαυση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !