Ξέρετε ότι τα αυγά αυξάνουν σημαντικά την ανάπτυξη των παιδιών;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα μικρά παιδιά που τρώνε ένα αυγό κάθε μέρα, αναπτύσσονται περισσότερο σε σχέση με όσα δεν τρώνε καθόλου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που κατέληξε στη διαπίστωση ότι τα οφέλη των αυγών είναι ακόμη μεγαλύτερα από ότι είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μας ενημερώνει ότι περίπου 155 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μέχρι πέντε ετών έχουν ύψος μικρότερο από το κανονικό για την ηλικία τους. Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του παιδιού είναι κρίσιμα για το ύψος του ως ενήλικας. Αν το παιδί έχει τα πρώτα χρόνια καθυστερημένη ανάπτυξη, αυτή είναι συνήθως μη αναστρέψιμη αργότερα. Οι ειδικοί ερευνητές τονίζουν ότι τα αυγά είναι φθηνά και βρίσκονται εύκολα. Αποτελούν επίσης καλή πηγή θρεπτικών συστατικών για την ανάπτυξη των μικρών παιδιών και έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην μειωμένη ανάπτυξη που εμφανίζουν πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο

Η έρευνα έγινε με επικεφαλής τη Λόρα Ιανότι του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής Pediatrics.

Οι επιστήμονες είχαν χωρίσει 160 παιδιά ηλικίας 6-9 μηνών σε δύο ομάδες των 80 ατόμων. Η μια ομάδα κατανάλωνε ένα αυγό την ημέρα για 6 μήνες ενώ η άλλη ομάδα δεν έτρωγε καθόλου αυγό.

Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που έτρωγαν αυγά, ήσαν ψηλότερα και είχαν μεγαλύτερο βάρος. Η πιθανότητα το παιδί να έχει καθυστερημένη ανάπτυξη και να είναι λιποβαρές, ήταν μειωμένη κατά 47% και 74% αντίστοιχα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !