Κινόα σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και αβοκάντο

Tips

Μια σαλάτα υπερτροφή δροσερή και πολύ αρωματική. Ότι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.  Το κινόα είναι 100% φυτικό προϊόν από τη Νότια Αμερική. Είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, φολικού οξέος, μαγγανίου. Επίσης είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών. Είναι ότι καλύτερο για τους φίλους μας τους vegan, αλλά και αυτούς που ακολουθούν τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.

Παραλία Μαγαζιά

Tην απίθανη σαλάτα την απολαύσαμε στην παραλία Μαγαζιά της Σκύρου.

Xρόνος παρασκευής 18 λεπτά / Πολύ εύκολη

Κινόα σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και αβοκάντο

Από το Juicy, beach bar restaurant, Μαγαζιά Σκύρος

Yλικά για 4 άτομα

500 γρ. κινόα

1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους, χωρίς σπόρους

8 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

50 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα

1 πράσινη πιπεριά, κομμένο σε καρέ

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

1 lime το χυμό και ξύσμα

ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το dressing

100 ml χυμό λεμόνι

150 ml ελαιόλαδο

150 ml ηλιέλαιο

40 γρ. μουστάρδα Dijon απαλή

40 γρ. μέλι θυμαρίσιο

Για το φινίρισμα

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

Χυμό λάιμ

Τρόπος παρασκευής

Παράλληλα βάζουμε την κινόα μέσα στο σουρωτήρι και τη ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την κινόα, βράζουμε για 8 λεπτά και την σουρώνουμε.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, το αγγούρι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τις πιπεριές, το χυμό και το ξύσμα lime, το αλάτι, τα πιπέρια, τα κάσιους, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Παράλληλα την ώρα που βράζει η κινόα ετοιμάζουμε το dressing.

Bάζουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε μια φορά ακόμα.

Στο μέσο του πιάτου βάζουμε ένα τσέρκι αν θέλουμε και στήνουμε τη σαλάτα.

Πάνω από το τσέρκι βάζουμε φέτες αβοκάντο που έχουμε ρίξει λαίμ για να μην μαυρίσουν.

Τέλος περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !