Κολοκυθάκια τηγανητά και dip παντζαριού

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ. Το dip παντζαριού γίνεται τόσο εύκολα και είναι τόσο υγιεινό. Έχει χρώμα απίθανο και μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό για τα παιδιά για να συνηθίσουν να τρώνε λαχανικά.

Τα κολοκυθάκια έχουν τα μυστικά τους για να είναι νόστιμα και καλοτηγανισμένα … θέλουν το μαρινάρισμά τους και η σωστή θερμοκρασία του ηλιέλαιου πρέπει να είναι 180ο C.

Xρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Μαρινάρισμα 20 λεπτά /Εύκολο

Κολοκυθάκια τηγανητά και dip παντζαριού

Από το εστιατόριο Καπετάνιος, Αγ.Γεώργιος Λιχάδας, Β.Εύβοια

Υλικά για 4 άτομα

750 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες

αλάτι

1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κ.σ. ξίδι, λευκό

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για το τηγάνισμα

400 ml ηλιέλαιο

Για το dip πάντζαριού

2 μεγάλα παντζάρια, βρασμένα

Μισό κ.γ. ξύδι

1 κ.γ. θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.γ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και ξύδι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το dip παντζαριού.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα παντζάρια, το ξύδι, το θυμάρι και το σκόρδο.

Χτυπάμε δυνατά μέχρι να πολτοποιηθούν και να έχουμε έναν πουρέ και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το δροσερό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον πουρέ παντζαριού, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο λίγο να δροσίσει.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και στο άλλο βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Περνάμε κάθε φέτα κολοκυθιού πρώτα από το νερό και μετά από το αλεύρι και τινάζουμε ελαφρά.

Τηγανίζουμε σε δόσεις τα κολοκυθάκια με προσοχή γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τα κολοκυθάκια και στη μέση βάζουμε το dip παντζαριού σε μπολ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !