Πως θα πηγαίνουμε στο γραφείο με χαμόγελο;

Tips

Αν είστε από τους τυχερούς και η εργασία σας είναι το χόμπυ σας, αν εξασκείτε την ειδικότητα που αγαπάτε τότε έχετε μεγάλο πλεονέκτημα και μπορείτε να πηγαίνετε χαρούμενοι στην εργασία σας. Για τους άλλους που είναι όμως λιγότερο τυχεροί, το σίγουρο είναι ότι δεν ξεκινούν κάθε μέρα με καλή διάθεση για το γραφείο γιατί σαν άνθρωποι όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Ο χώρος εργασίας άλλωστε είναι ένας χώρος ανταγωνιστικός. Οι σχέσεις κάποιες φορές με τους συναδέλφους είναι δύσκολες και η επιτυχία των στόχων φαντάζει κάποιες φορές όνειρο απραγματοποίητο…

Εμείς σας καταλαβαίνουμε και σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για να είναι η εργασιακή σας καθημερινότητα πιο εύκολη…  Σας κοινοποιούμε λοιπόν κάποια μυστικά για να πηγαίνετε στο γραφείο με χαμόγελο.

Με αισιοδοξία και χαμόγελο

Η θετική σκέψη, η καλή συμπεριφορά, η διάθεση για ομαδική εργασία, η ευγένεια, το χαμόγελο επηρεάζουν την απόδοση στη εργασία αλλά και βοηθούν τις καλές επαγγελματικές σχέσεις και την ισορροπία στο εργασιακό περιβάλλον. Έτσι δημιουργείται και ένα θετικό κλίμα. Η αποδοχή από συναδέλφους και εργοδοσία σίγουρα θα είναι θετική για εσάς.

Μάθετε να αποδέχεστε τις αλλαγές

Η ρουτίνα είναι άνετη σε καθημερινή βάση, αλλά δημιουργεί και πλήξη, δείτε το έτσι. Ποτέ μη διστάσετε να αποδεχθείτε νέο αντικείμενο ή κάποιες άλλες εργασίες που μέχρι στιγμής δεν είχατε ασχοληθεί. Η νοοτροπία του «αιώνιου μαθητή», για κάθε νέα τεχνολογία ή μετεκπαίδευση να είστε σίγουροι ότι θα ληφθεί σαν συγκριτικό πλεονέκτημα για την καριέρα σας. Στο τέλος της ημέρας η αποδοχή των αλλαγών θα φέρει χαμόγελα..

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Η σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους προάγει την κριτική και σπάνια είναι εποικοδομητική. Το καλύτερο είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον εαυτό μας, στους στόχους και τις επιτυχίες μας. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό άρα η σύγκριση δεν είναι εφικτή. Μην ξεχνάτε επίσης ότι η προσωπικότητα κάθε ατόμου δεν ορίζεται από τη θέση που κατέχει στην εταιρία, αλλά από την αποτελεσματικότητα του έργου που προσφέρει. Μπορεί το έργο να αμφισβητηθεί από την εργοδοσία, αλλά αυτό μπορεί να είναι και υποκειμενικό … δεν σημαίνει ότι η αξία μας σαν άτομα μειώνεται.

Διαχειριστείτε τις εντάσεις

Στον εργασιακό χώρο πολλές φορές θα υπάρξουν διαφωνίες και ίσως εντάσεις. Μην αντιδράτε έντονα και μην παίρνετε αποφάσεις  «εν θερμώ». Μπορεί αν δεν είστε ψύχραιμοι να αντιδράσετε επιθετικά και η όλη συμπεριφορά σας να βλάψει την «εικόνα» σας. Είναι προτιμότερο να κάνετε μια ήσυχη συζήτηση την επόμενη ημέρα και να ξεπεράσετε την ένταση με χιούμορ… όσο δύσκολο και αν φαίνεται.

Μην ενδώσετε στην πίεση

Πάντα εργασία και παραγωγικότητα βαδίζουν χέρι χέρι… Μάθετε να μην ενδίδετε στις πιέσεις και δώστε από την αρχή ένα πιθανό deadline σε ότι σας ζητηθεί. Αποφύγετε να πιέσετε τους συναδέλφους σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει χαρίζοντάς σας αυτοπεποίθηση.

Ευχάριστες στιγμές

 Στο γραφείο περνάμε αρκετές ώρες… δεν σημαίνει λοιπόν ότι δεν θα περνάμε όμορφα. Φροντίζουμε το περιβάλλον μας, το προσωπικό μας γραφείο, έχοντας κάποια πράγματα προσωπικά που μας εξυπηρετούν και ξυπνούν αναμνήσεις. Ένα γκατζετάκι, μια φωτό, μια μολυβοθήκη.

Θα βρεθούν κάποιες ευκαιρίες να γελάσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες με τους συναδέλφους, θα μοιραστούμε κάποιες όμορφες στιγμές και αναμνήσεις… Αν πάλι θέλουμε λίγο να ξεφύγουμε και να κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα μπορούμε να σκεφθούμε  πως θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο ή τις διακοπές μας.

Η κοινωνικότητα στο γραφείο είναι απαραίτητη… μην το ξεχνάτε. Η κριτική μόνον απαγορεύεται για συναδέλφους έστω και αν είναι καλόπιστη… μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αργότερα.

Στο σπίτι ξεχνάμε το γραφείο και αντίστροφα

Πρέπει να θέσετε κάποιο όριο ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή. Δεν χρειάζεται στο σπίτι να ανακυκλώνεται τα επαγγελματικά σας και να τα μοιραζόσαστε με τον/την σύντροφό σας. Η κριτική του, χωρίς να ξέρει επακριβώς το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για εσάς και να επηρεαστείτε. Επίσης και αντίστροφα δεν πρέπει να μεταφέρετε και να κοινοποιείτε τα προβλήματα του σπιτιού στο εργασιακό περιβάλλον μακροπρόθεσμα θα σας βλάψει…

Υιοθετείστε υγιεινές συνήθειες

Για να νιώθετε καλά με το σώμα και τον νου σας πρέπει να τρέφεστε σωστά, να κοιμάστε καλά και να είστε κατά το δυνατόν ήρεμοι… Έτσι μόνον θα μπορέσετε να υπερνικήσετε τις δυσκολίες. Οι φίλοι, η μουσική, τα χόμπυ, οι αποδράσεις στη φύση και κάποιοι έστω κοντινοί περίπατοι και η άσκηση σίγουρα βοηθούν. Αξίζει…

ό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !