Σαλάτα πολύχρωμη της φόρμας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα αποτοξίνωσης ονειρική …Μια πανδαισία χρωμάτων, γεύσεων και αρωμάτων είναι αυτή η σαλάτα που θα λατρέψετε. Τα βραστά λαχανικά συναγωνίζονται σε γεύση, χρώμα αλλά και υγεία, αν εξαιρέσουμε τη μαγιονέζα, που μπορείτε να περιορίσετε ακόμα περισσότερο. Τα παντζάρια, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, ο άνηθος, τα αυγά και οι πατάτες είναι πλημμυρισμένα με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε σαλάτα αποτοξίνωσης, ότι καλύτερο μετά τα διατροφικά ατοπήματα των εορτών.

Η Χρυσούλα, μας δίνει τη συνταγή από το πανέμορφο Γαλαξίδι, μαζί με τις ευχές της για παιχνιδιάρικα, πλούσια και υγιεινά μαγειρέματα.

 salata tis formas

Σαλάτα πολύχρωμη της φόρμας

 Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδη, Γαλαξίδι

Υλικά

4 μεγάλα παντζάρια βρασμένα

3 μέτρια καρότα

4 μέτριες πατάτες

4 αυγά βρασμένα, κομμένα σε κύβους

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα

1  φλιτζάνι μαγιονέζα

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμό από 1 λεμόνι,

Ξύδι λευκό, από κρασί

8 κ.σ ελαιόλαδο, εκλεκτό

λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

Για το φινίρισμα

Ραπανάκια

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα παντζάρια, τις πατάτες, τα καρότα, όλα σε διαφορετικά σκεύη.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα πολτοποιούμε το καθένα ξεχωριστά με ένα πιρούνι.

Στο μεταξύ βράζουμε τα αυγά 10 λεπτά για να είναι σφιχτά.

Παίρνουμε πρώτα το παντζάρι.

Προσθέτουμε στο παντζάρι αλάτι, λίγο ξύδι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά  και στη συνέχεια τα βάζουμε σε σουρωτήρι  να στραγγίξει από τα υγρά.

Προσθέτουμε στις πατάτες αλάτι, τα κρεμμυδάκια, 1 κ. γ. άνηθο, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε  καλά.

Στο καρότο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε  σε σουρωτήρι  για να στραγγίζουν τα υγρά.

Τέλος, κόβουμε  τα αυγά σε κύβους και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ στρογγυλή αντικολλητική και αρχίζουμε να τη γεμίζουμε με την εξής σειρά.

Πασπαλίζουμε πρώτα με λίγο άνηθο.

Βάζουμε τα αυγά σε κύβους.

Στη συνέχεια βάζουμε μια μικρή στρώση μαγιονέζας.

Βάζουμε τα παντζάρια.

Βάζουμε μια μικρή στρώση μαγιονέζας και πάλι.

Στρώνουμε τα καρότα, βάζοντας πάλι μαγιονέζα ενδιάμεσα και στο τέλος προσθέτουμε τις πατάτες .

Προσέχουμε να μην αναμειχθούν μεταξύ τους τα λαχανικά για να παραμείνει το χρώμα τους ζωντανό .

Βάζουμε  τη σαλάτα στο ψυγείο για 20 λεπτά για να «σταθεί» και να δροσίσει.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φόρμα προσεκτικά, ώστε να ξεχωρίζουν οι στρώσεις των υλικών.

Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ραπανάκια ωμά.

Το Γαλαξίδι της ομορφιάς

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !