Σούπα αρακά με γιαούρτι και μαϊντανό

Tips

Μια νόστιμη σούπα και πολύ υγιεινή, που μπορεί να προσφερθεί εκτός από ένα ελαφρύ γεύμα και σαν καλωσόρισμα σε κάθε γεύμα ή γιορτινό δείπνο. Μου αρέσει πολύ η ιδέα επίσης να προσφέρετε η σούπα και σε ένα φλιτζάνι σαν να είναι ρόφημα, όταν πρόκειται για σούπα λαχανικών.

Η Ειρήνη πάντα πρωτοπορεί και δοξάζει την κουζίνα της Κρήτης με κάθε ευκαιρία στο απίθανο ξενοδοχείο Irida Spa, στη Σταλίδα Ηρακλείου.

Oι φίλοι μας vegan θα την λατρέψουν, απλά δεν θα βάλουν το γιαούρτι στο σερβίρισμα της.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Σούπα αρακά με γιαούρτι και μαϊντανό

Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, executive cheffe στο Ηotel Irida Spa, Σταλίδα Ηρακλείου 

Υλικά για 4 άτομα

80 ml ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

600 γρ. αρακά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

800 ml ζωμό λαχανικών

Για το σπιτικό ζωμό λαχανικών 

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 πράσο

Κοτσάνια από μαϊντανό

1 φύλλο δάφνης

Μερικούς κόκκους πιπέρι

2 κ.σ ελαιόλαδο

1λιτρο νερό

Για το σερβίρισμα

Πρόβειο γιαούρτι

Ελαιόλαδο

Τηγανιτά φύλλα μαϊντανού

Tρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Αν θέλουμε ετοιμάζουμε σπιτικό ζωμό λαχανικών από την αρχή, διαφορετικά χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών εμπορίου.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρεδάκια, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτω το νερό.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να αποδώσουν τη γεύση και τα αρώματά τους.

Υπολογίζουμε ότι θα μείνει 800 ml ζωμός.

Ανακατεύουμε τα υλικά που έχουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Από τη στιγμή που θα πάρει βράση μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα έχουμε απώλεια στο χρώμα.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε τη σούπα και σε κάθε πιάτο βάζουμε στη μέση μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι, κρουτόν, από ένα φύλλο μαϊντανού και ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με τυρί τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !