Σπαραγγοκεφτεδες και κρέμα γιαουρτιού με κουρκουμά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα κεφτεδάκια σπαραγγιών είναι πολύ νόστιμα και πρωτότυπα. Τα σπαράγγια είναι υψηλής διατροφικής αξίας  αφού πλημμυρίζουν βιταμίνες Α, C, E, K, Β6 και σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αρέσουν πολύ και γίνονται εύκολα και γρήγορα. Η κρέμα γιαουρτιού είναι αρωματισμένη με κουρκουμά που χαρίζει χρώμα και ευζωία.

 Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Εύκολο

Σπαραγγοκεφτεδες και κρέμα γιαουρτιού με κουρκουμά

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό σπαράγγια, φρέσκα ή κονσέρβας

3 μέτριες πατάτες βραστές

2 αυγά

250 γρ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένο

1/2 κ.γ.  κύμινο

1/2 κ.σ. μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη

1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για το φινίρισμα

Κορφούλες φρέσκων σπαραγγιών

Σπαράγγια, ψιλοκομμένα

Για κρέμα γιαουρτιού αρωματισμένη με κουρκουμά

400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

Χυμό lime και ξύσμα από μισό lime

Mισό κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη

1 πρέζα καπνιστή πάπρικα

1-2 σχοινόπρασα ψιλοκομμένα

2 κ.γ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής  

Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και καθαρίζουμε αφαιρώντας με μαχαιράκι τη φλούδα τους από την κορυφή προς τα κάτω.

Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει για 10 λεπτά.

Σε κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά.

Περνάμε από το μπλέντερ τις πατάτες και τα σπαράγγια μέχρι να λιώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ σπαραγγιών και πατάτας, την κεφαλογραβιέρα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά, το κύμινο, τα αυγά και το πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.

Πλάθουμε τους σπαραγγοκεφτέδες πιέζοντας τους ελαφρά στη μέση και αλευρώνουμε ελαφρά.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.

Τηγανίζουμε τους σπαραγγοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους και από τις δύο πλευρές.

Ετοιμάζουμε τη κρέμα αρωματισμένου γιαουρτιού.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε βάζοντας σαν βάση το γιαούρτι και από πάνω αραδιάζουμε τους κεφτέδες σπαραγγιών.

Φινίρουμε το πιάτο με κορφούλες σπαραγγιών και φετούλες ψιλοκομμένες.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σάλτσα γιαουρτιού στο ψυγείου, τη βάζουμε σε μπολ που κλείνει ερμητικά και διατηρείτε μέχρι 2-3 ημέρες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !