10 Βασικά Βήματα για την Ασφάλεια του Σπιτιού σας Κατά τη Διάρκεια των Διακοπών

Tips

Όταν είστε μακριά από το σπίτι για διακοπές, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Μόνο έτσι θα ξενοιάσετε και θα ξεκουραστείτε πραγματικά στις διακοπές σας.

Εδώ είναι 10 βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα: Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι απαραίτητο να το ελέγξετε πριν αφήσετε το σπίτι.

 

  1. Ενεργοποιήστε το σύστημα ασφαλείας: Εάν έχετε σύστημα ασφαλείας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο πριν φύγετε και ότι η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση.

 

  1. Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτες για τα φώτα: Αυτό μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιος στο σπίτι.

 

  1. Μην αφήσετε τις επιστολές από το ταχυδρομείο να συσσωρεύονται: Αυτό μπορεί να φανερώσει ότι το σπίτι είναι άδειο. Ζητήστε από κάποιο γείτονα να τις μαζεύει.

 

  1. Ζητήστε από κάποιον να ελέγχει το σπίτι: Ένας γείτονας, φίλος ή συγγενής μπορεί να διασφαλίσει ότι όλα είναι εντάξει στο σπίτι σας, παρακολουθώντας τακτικά για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

 

  1. Κρύψτε τα κλειδιά σας: Μην αφήνετε κλειδιά κρυμμένα κάτω από το χαλί, σε γλάστρες ή σε άλλα προφανή σημεία.

 

  1. Μην ανακοινώνετε τις διακοπές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Αυτό μπορεί να ενημερώσει τους εισβολείς ότι το σπίτι σας είναι άδειο.

 

  1. Προστατέψτε τα σημαντικά έγγραφα και τα πολύτιμα αντικείμενα: Χρησιμοποιήστε ένα θησαυροφυλάκιο ή μια ασφαλή θέση για τα πολύτιμα αντικείμενα και τα σημαντικά έγγραφα.

 

  1. Ελέγξτε τους αισθητήρες καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα: Εξασφαλίστε ότι λειτουργούν σωστά πριν αφήσετε το σπίτι.

 

  1. Κλείστε την κεντρική βαλβίδα του νερού και απενεργοποιήστε τις ηλεκτρικές συσκευές: Αυτό μπορεί να αποτρέψει τις ζημιές από διαρροές νερού ή πυρκαγιά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !