Κοντοσούβλι αλλιώς … με μανιτάρια

Τα μυστικά των Chef

Ιδεατή νοστιμιά της φωτιάς για τους απανταχού vegan, vegetarian και αγαπημένοι ακόμα και από εκείνους που προτιμούν τα κρεατάκι της φωτιάς.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μανιτάρια είναι υπερτροφή που πλημμυρίζει από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, οπότε καταλαβαίνετε όταν συνδυάζονται με πολύχρωμες πιπεριές και κρεμμύδι τότε εκτοξεύεται η διατροφική τους αξία.

Αν δεν θέλετε τα κάρβουνα γίνεται το ίδιο νόστιμο στο γκριλ ή στην πλάκα.

Κοντοσούβλι αλλιώς … με μανιτάρια

Για μία σούβλα περίπου 1,60 m

Υλικά

2 κιλά μανιτάρια  πλευρώτους φιλέτο

1 κιλό μανιτάρια  πορτομπέλλο

4 κόκκινες πιπεριές, σε κομμάτια

3 πράσινες πιπεριές, σε κομμάτια

3 ντομάτες σφικτές, σε κομμάτια

3 κρεμμύδια, σε κομμάτια

Για τη μαρινάδα

8 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Χυμό από 3 φρέσκα λεμόνια

Χυμό από 2 φρέσκα πορτοκάλια

500 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

500 ml λευκό κρασί

Ρίγανη τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Τρόπος παρασκευής

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά για το κοντοσούβλι, τα δύο είδη μανιταριών, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα περιχύνουμε με την μαρινάδα.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Περνάμε σε λεπτή σούβλα, πρώτα το κρεμμύδι και μετά εναλλάξ τα λαχανικά και τα μανιτάρια και κλείνουμε τη σούβλα με το κρεμμύδι.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ψήνουμε στη σούβλα που την έχουμε στερεώσει σε απόσταση από τα κάρβουνα.

Ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, ανάλογα πόσο ψημένα θέλουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια.

Βγάζουμε από τη σούβλα και σερβίρουμε.

Συνταγή : Από το Λευτέρη Λαχουβάρη, Mανιτάρια «Δίρφυς», Καθενοί Εύβοια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !