Μακαρονάδα με πέστο σπανάκι

Tips

Μια μακαρονάδα που μιλάει… και αρέσει πολύ. Το πέστο, το έχουμε συνηθίσει με βασιλικό και κουκουνάρι, όμως η Μαρίνα μας προτείνει μια εναλλακτική εκδοχή αντικαθιστώντας τον βασιλικό με το σπανάκι. Έτσι έχουμε ένα πέστο που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Για να έχει ακόμα μεγαλύτερη τραγανότητα χρησιμοποιούμε αποφλοιωμένα αμύγδαλα στη φυσική τους μορφή.

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερο πέστο για να το χρησιμοποιήσουμε σαν dip και διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες.

Χρόνος παρασκευής

Μακαρονάδα με πέστο σπανάκι

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μακαρόνια

Για το πέστο
2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, αποφλοιωμένα ωμά
1 κ.σ. κουκουνάρι
2 κλωνάρια σχοινόπρασο
3 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων
Χυμός από ένα λεμόνι
¼ κ.σ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4-1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Πρώτα φτιάχνουμε το πέστο.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μίξερ μαζί με το σπανάκι, το σχινόπρασο, το σκόρδο, το μέλι, το λεμόνι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Ξεκινάμε με το ¼ του φλιτζανιού και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να γίνει όσο πυκνό θέλουμε.
Σε καυτό τηγάνι με 2 σταγόνες ελαιόλαδο σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το αφήνουμε στην άκρη για να φινίρουμε το πιάτο.
Παράλληλα σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό αλατισμένο βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνουμε.
Τα βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Διακοσμούμε με κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι αν θέλουμε και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !