Πώς δεν θα πάρετε βάρος κατά την εμμηνόπαυση;

Tips

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια άβολη περίοδος για τις περισσότερες γυναίκες από 50-55 ετών, γιατί μεταξύ των άλλων συμπτωμάτων, τείνουν να παίρνουν τουλάχιστον 5 κιλά.

Γιατί παίρνουμε βάρος κατά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση, είναι η περίοδος που οι ωοθήκες παύουν να παράγουν ωάρια και δεν υπάρχει έμμηνη ρήση. Η ηλικία διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εκτός από τα συμπτώματα των εξάψεων, της κόπωσης, των εφιδρώσεων και των ψυχολογικών διαταραχών, η πλειοψηφία των γυναικών έχουν και αύξηση του βάρους τους. Αυτό συμβαίνει  λόγω της ορμονικής αλλαγής στο σώμα. Πεινάμε περισσότερο και παράλληλα αυξάνει η επιθυμία για γλυκό. Στην πραγματικότητα, όμως  η ηλικία επιδρά και στην αλλαγή της σιλουέτας μας, αφού τα λίπη αρχίζουν να κατανέμονται διαφορετικά από την ηλικία των 35 ετών.

Πώς να χάσετε βάρος μετά τα 50;

Μην απογοητεύεστε και μην πιστεύετε ότι είναι υπερβολικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να χάσετε κιλά μετά τα 50. Είναι μύθος.

Απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο διατροφολόγο για  να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στην ηλικία σας, στις ανάγκες σας και τον τρόπο ζωής σας.

Η άθληση βοηθά πολύ και η κολύμβηση είναι ιδεατή γυμναστική όπως και το ποδήλατο. Προσαρμόστε τις δραστηριότητες στη δική σας φυσική κατάσταση και επιλέξτε το άθλημα που σας αρέσει και θα σας επιτρέψει να κάψετε λίπος.

Μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μετά την εμμηνόπαυση;

Tα ζυμαρικά, το λευκό ψωμί, η πίτσα και γενικά οι τροφές με λευκό αλεύρι φουσκώνουν εύκολα και δημιουργούν και λίπος στην κοιλιά. Προτιμάμε όσπρια έναντι των ζυμαρικών .

Με την κατάλληλη γυμναστική μπορείτε να συσφίξετε την κοιλιά σας και μετά την ηλικία των 50 ετών. Μπορείτε να επιμείνετε σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα σύντομων αθλητικών συνεδριών, αλλά θα πρέπει να γίνονται πολλές φορές την εβδομάδα.  Έτσι θα χάσετε βάρος και θα αποκατασταθούν οι ατέλειες στο σώμα σας, που σας δημιουργούν κακή διάθεση. Άρα προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε ασκήσεις για την σύσφιξη της  κοιλιάς, εντοπίζοντας ειδικά στο στομάχι.

Η φυσική μας κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί και οι ικανότητες έχουν μειωθεί. Θα πρέπει να αφουγκραστούμε τους ρυθμούς μας και το σώμα μας, για να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος και να διατηρήσουμε καλή μορφολογία στο σώμα μας και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλλάξτε τη διατροφή σας και φέρτε την στα μέτρα σας

Το βράδυ πρέπει να τρώμε ελαφριά και κατά τη διάρκεια της ημέρας να κόψουμε το τσιμπολόγημα. Το δείπνο θα πρέπει να είναι μέχρι τις 19-20.οο μ.μ. Το όριο αυτό ελάχιστες φορές το ξεχνάμε…

Προσπαθήστε να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη, τουλάχιστον στον καφέ. Θυμηθείτε, δεν θα το μετανιώσετε γιατί θα απολαύσετε πραγματικά τη γεύση και το άρωμά του.

Περιμένετε να νιώσετε πείνα πριν καθίσετε στο τραπέζι. Χρησιμοποιείστε περισσότερα superfoods, φρούτα και λαχανικά. Αποφύγετε τα αμυλώδη και τα γλυκά.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !