To ψήσιμο του φιλέτου θέλει μαεστρία …

Τα μυστικά των Chef

Στα σεμινάρια που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας του SlowFood μας παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο τους διαφορετικούς τρόπους ψησίματος του φιλέτου.

Εμφανές το κατάλληλο χρώμα και η ακριβής ένδειξη  θερμοκρασίας του θερμομέτρου,  που είναι αποδεκτά για ασφαλή και υγιεινή διατροφή.

Η φωτογραφία μας βοηθά να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα αφού μέχρι τώρα ο καθένας έδινε τις δικές του θερμοκρασίες αγνοώντας την ασφαλή διατροφή και την υγεία.

Για να το θυμάστε καλύτερα η φωτογραφία είναι ο καλύτερος τρόπος.

Έτσι η θερμοκρασία του φιλέτου ψημένου ελάχιστα θα πρέπει είναι 140ο.

Ελάχιστα ψημένου προς μέτριο η ιδεατή θερμοκρασία είναι 148ο .

Μέτρια ψημένο 150ο .

Μέτριο προς καλοψημένο 155ο.

Καλοψημένο 160ο και πολύ καλά ψημένο 165ο.

Αν βρεθείτε στη Γαλλία και ζητήσετε καλοψημένο το σίγουρο είναι ότι θα σας κοιτάξουν περίεργα, αφού θεωρούν ότι το φιλέτο χάνει σε γεύση.

Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τα ζητάμε μέτριο προς καλοψημένο ή  καλοψημένα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !