Οργανώσου καλύτερα και ζήσε μια όμορφη ζωή

Tips

Οργάνωση είναι μια σημαντική διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς της ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής και κατά την οποία οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιούν τους διαθέσιμους πόρους για να επιτύχουν τους στόχους και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Η οργάνωση είναι το κλειδί για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Είναι το σύστημα που θα σου επιτρέψει να προχωρήσεις μπροστά και μείνεις συνεπής στους στόχους σου. Όταν στην ζωή σου επικρατεί χάος, είναι δύσκολο να επιτύχεις στις διαπροσωπικές ή επαγγελματικές σου σχέσεις, αλλά όταν όλα βρίσκονται σε τάξη, το μυαλό έχει χώρο να σκεφτεί και να δημιουργήσει νέες ιδέες καλυτερεύοντας τη ζωή σου.

Ξύπνα νωρίτερα κάθε μέρα

Προσπάθησε να ξυπνάς νωρίτερα κάθε πρωί για να μπορέσεις να οργανώσεις καλύτερα το πρόγραμμα της ημέρας. Απόλαυσε ένα υγιεινό πρωινό, γυμνάσου και ξεκίνα νωρίς για τη δουλειά αποφεύγοντας ένα μεγάλο μέρος της κίνησης. Βάζοντας κάθε μέρα λίγα λεπτά νωρίτερα το ξυπνητήρι, θα έχεις χρόνο να διαχειριστείς καλύτερα τις υποχρεώσεις σου και να τις προλάβεις όλες.

Οργάνωσε τη ντουλάπα σου

closet

Μια σωστά τακτοποιημένη ντουλάπα μπορεί να κάνει τη ζωή σου ευκολότερη, τόσο από άποψη πρακτικότητας, όσο και από άποψη αισθητικής. Ξεκίνα με τα ρούχα στις κρεμάστρες και στη συνέχεια με όσα βρίσκονται στα συρτάρια. Ξεχώρισε τα σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά και τοποθέτησε όσα δεν φοριούνται σε σημείο που δεν βλέπεις καθημερινά. Χώρισέ τα σε κατηγορίες, για παράδειγμα παντελόνια και πουλόβερ και αν σε εξυπηρετεί ταξινόμησέ τα ανά χρώμα. Δοκίμασε όσα ρούχα έχεις καιρό να φορέσεις και δεν θυμάσαι την εφαρμογή τους και χάρισε όσα δεν φοράς πια και δεν θέλεις να τα κρατήσεις για συναισθηματικούς λόγους.

Τοποθέτησε διαχωριστικά στα συρτάρια

Μπορείς να προμηθευτείς διαχωριστικά συρταριών από καταστήματα με είδη σπιτιού ή να χρησιμοποιήσεις σκληρό χαρτόνι και να οργανώσεις καλύτερα τον χώρο σου, στο σπίτι ή στο γραφείο, βρίσκοντας άμεσα ό,τι ψάχνεις.

Πέτα ό,τι είναι περιττό

Ξεκίνα με ένα ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα σου και ξεφορτώσου παλιά ρούχα, τρύπιες κάλτσες, φθαρμένα εσώρουχα και άλλα. Συνέχισε τα ξεκαθάρισμα σε άλλα σημεία του σπιτιού, για παράδειγμα εκεί που συγκεντρώνεις τα παλιά περιοδικά ή τα φυλλάδια για ντελίβερι. Γενικά απομάκρυνε ότι θεωρείς άχρηστο και θα δεις ότι θα ελαφρύνει η συναισθηματική σου υπόσταση και θα νιώσεις ψυχικά καλύτερα.

Βάλε τάξη στα email και το pc

Με δεκάδες email να έρχονται καθημερινά, ήρθε η ώρα να βάλεις σε τάξη την ηλεκτρονική σου αλληλογραφία. Σβήσε όσα δεν χρειάζεσαι, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις  πραγματικά χρήσιμα email kαι αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει ένα πρόσθετο άγχος.

Επίσης ξεκαθάρισε τα αρχεία του υπολογιστή σου, κράτα τις εφαρμογές που λειτουργείς σε καθημερινή βάση και πέρνα από φιλτράρισμα τις νέες ώστε να κρατάς μόνο τις απαραίτητες.

Οικονομική διαχείριση

Η οικονομική διαχείριση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Μπορείς με τη χρήση εφαρμογής να οργανώσεις τα οικονομικά σου, να κατανοήσεις καλύτερα τα έξοδά σου και να βρεις νέες ευκαιρίες για οικονομία. Έχοντας στην άκρη κάποιο ποσό μπορείς να αντιμετωπίσεις τα απρόβλεπτα έξοδα και να αισθάνεσαι ασφαλής σε περίπτωση κάποιας κρίσης. Γενικά ο έλεγχος των οικονομικών θα σε βοηθήσει να ζεις πιο αποδοτικά και παραγωγικά και με λιγότερο στρες.

Εβδομαδιαίο φαγητό

woman-choosing-food-refrigerator-home

Το καθημερινό μαγείρεμα απαιτεί κόπο και χρόνο, αλλά αν έχεις οργανώσει από πριν το μενού της εβδομάδας τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα. Αφιέρωσε μισή ώρα από το χρόνο σου και γλίτωσε από περιττά έξοδα, από το καθημερινό σούπερ μάρκετ και από γκρίνια και εκνευρισμό.

Θέσε χρονικά όρια

Για να πετύχεις οποιοδήποτε στόχο, καλό είναι να θέσεις χρονικά όρια. Βάλε ρεαλιστικά περιθώρια και προσπάθησε να οργανώσεις την καθημερινότητά σου με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις καταφέρει κάθε μέρα ένα μικρό επίτευγμα.

Η οργάνωση μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου αλλά μην πέσεις στην παγίδα των ατελείωτων to do list. Ξεκίνα με μικρά βήματα και κάθε φορά θα είσαι όλο και πιο κοντά στο στόχο σου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !