Μια γευστική δημιουργία που γίνεται πολύ εύκολα και αρέσει πολύ. Η πέστροφα είναι το ψάρι που δεν πρέπει να λείπει από μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Είναι πολύ πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσής μας και προάγει την καλή υγεία εγκεφάλου και καρδιάς.
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να ζητήσουμε από το ιχθυοπωλείο να μας καθαρίσουν την πέστροφα και να μας την ανοίξουν σαν πέταλο.
Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο
Πέστροφα πέταλο στο γκριλ
Από την ταβέρνα Yerevan, Ερεβάν Αρμενίας
4 πέστροφες περίπου 350 γρ. η καθεμιά
1 φινόκιο μικρό, κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι ακέρωτο, κομμένο σε φέτες
4 κλωνάρια μάραθο ή κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι θαλασσινό
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα ψάρια και τα ανοίγουμε στη μέση, χωρίς όμως να τα διαχωρίσουμε.
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στον αέρα στους 200°C.
Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες φινόκιο, τις φέτες λεμονιού, τα κλωνάρια μάραθου και από πάνω βάζουμε τα ψάρια ανοιγμένα σαν πέταλο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βούτυρο.
Σε καυτό φούρνο ανάβουμε το γκριλ και ψήνουμε τα ψάρια από 8 λεπτά τη μια πλευρά και μόλις ροδοκοκκινίσουν γυρίζουμε προσεκτικά και αφήνουμε άλλα 6 λεπτά στην άλλη πλευρά, ίσως και λιγότερο αν το επιθυμείτε πιο ζουμερό.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε σε πιάτα.
Αν θέλουμε αλείφουμε το ψάρι με τσάτνευ πιπεριάς ή ντομάτας.