Τί πρέπει να τρώμε όταν είμαστε κουρασμένοι;

Tips

Κάποιες φορές νοιώθουμε τόσο κουρασμένοι … σχεδόν εξουθενωμένοι και έχουμε την ανάγκη να φάμε κάτι «να σταθούμε» και να πέσουμε για ύπνο.

Ποιες όμως είναι οι ενδεδειγμένες τροφές;

Καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια

Όλοι οι ξηροί αυτοί καρποί αποτελούν εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών, που είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση του οργανισμού και ειδικά το μαγνήσιο που περιέχουν, καταπολεμά την κούραση και την μυϊκή κόπωση.

Κάποιες φορές η κούραση συνοδεύεται και από ακούσιους μυϊκούς σπασμούς. Τότε αφού συμβουλευτούμε τον γιατρό μπορεί να μας χορηγηθεί μαγνήσιο.

Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει μια ανάσα αναζωογόνησης. Μια πλάκα σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σίδηρο, που η έλλειψή του αποτελεί την πρώτη αιτία κόπωσης.

Εννοείται ότι η ποσότητα θα πρέπει να είναι περιορισμένη, γιατί διαφορετικά θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα αν στον οργανισμό μας συσσωρευτούν λίπη και σάκχαρα σε μεγάλη ποσότητα.

Η λευκή σοκολάτα πρέπει να αποφεύγεται, όπως και αυτή του γάλακτος.

Πορτοκάλι

Όλα τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, και έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση της κούρασης.

Ένας δροσερός φυσικός χυμός πορτοκαλιού και μάλιστα φρεσκοστυμμένος, ενδείκνυται από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Το βράδυ πρέπει να αποφεύγεται.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μάλιστα δεν είναι ευρέως γνωστό ότι περιέχει επίσης 3 φορές περισσότερη βιταμίνη, από ότι το πορτοκάλι.

Ένα ακτινίδιο την ημέρα καλύπτει την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης  C.

Επίσης το ακτινίδιο περιέχει σίδηρο οπότε είναι ο αρμονικός συνδυασμό για να αφομοιωθεί καλύτερα η βιταμίνη από τον οργανισμό.

Λάχανο

Το λάχανο περιέχει βιταμίνες C, B1, A, E και είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ. Έτσι επιδρούν στην κόπωση αλλά και σε τυχόν αναιμία.

Το λάχανο θέλει σχολαστικό πλύσιμο και να το αφήσουμε σε νερό με ξύδι για τυχόν έντομα, ανάμεσα στα φύλλα του.

Για να το χωνέψουμε καλύτερα θα μπορούσαμε να το ζεματίσουμε σε νερό που κοχλάζει για 2 λεπτά.

Σολομός

Ο σολομός είναι καλή πηγή βιταμίνης D, που ενδυναμώνει τον οργανισμό, συμβάλει στην υγεία των οστών και περιορίζει την κατάθλιψη και την κόπωση.

Θαλασσινά

Οι γαρίδες, τα μύδια, τα καβούρια, τα στρείδια και τα θαλασσινά γενικότερα αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά καθώς και σε ζωική πρωτεΐνη, που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των μυών μας.

Συκώτι

Το συκώτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Είναι επίσης πηγή βιταμινών Α, D και της ομάδας Β (Β1, Β2, Β6 και Β12).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι 100 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο περιέχει το ¼ της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης D.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !