Ροδοαλευριά

Tips

Το ρόδι είναι ο πρωταγωνιστής των φρούτων το φθινόπωρο. Είναι μια υπερτροφή αφού πρόκειται για φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, αφού θωρακίζει τον οργανισμό μας. Το βαθυκόκκινο χρώμα και τα πολλά σποράκια του συμβολίζουν την καλή τύχη και την αφθονία.

Στην Κρήτη αυτή την εποχή συνηθίζουν να κάνουν ένα γλυκάκι την ροδοαλευριά. Επίσης η Ειρήνη, που είναι χαρισματική μαγείρισσα μας έδωσε και τη συνταγή του ροδόμελου, που περιχύνουμε το γλυκό, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο γιαούρτι, την πανακότα και τις κρέμες μας.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος Ψύξης 1 ώρα / Εύκολο

Ροδοαλευριά

Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, cheffe του Boutique Hotel Irida Chic, Σταλίδα Ηρακλείου 

Υλικά για 4 άτομα

5 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό από ρόδι

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο

1 κ.σ μέλι θυμαρίσιο

Για το ροδόμελο

2 φλιτζάνι χυμό ροδιού

Για το φινίρισμα

Σπόρια ροδιού

Τρόπος παρασκευής

Πρώτα φτιάχνουμε το ροδόμελο, που γίνεται καθαρά από χυμό ροδιού.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το χυμό ροδιού σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνω να κατέβει η στάθμη του έως ότου έχει τη μορφή σιροπιού.

Αφήνουμε το ροδόμελο στην άκρη.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το χυμό ροδιού και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Περνάμε το μείγμα από μια σίτα και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και να πάρει τη μορφή της κρέμας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ποτήρι ή σε φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο γαρνίρουμε με τα πολύτιμα σπόρια του και ροδόμελο και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι γιουβέτσι
Επόμενο άρθροΣπαράγγια ψητά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !